Mesečna Arhiva: april 2017

Rock’n’Roll terapija na grčki način u Omladinskom centru

Serija sjajnih koncerata u Omladinskom centru se nastavlja. Večeras 29. aprila, u Zaječar stižu Voodoo Healers! Voodoo Healers su legendarni punk rock’n’roll band iz Grčke, koji je osnovan 2003. godine u Solunu. Od tada su zabeležili preko 600 nastupa u gradovima širom Evrope. O sebi kažu: „Moćna mašina sirove energije koja na bini svira kao da ne postoji sutra!” Nedavno su krenuli na svoju novu turneju koja će obuhvatiti preko 40 nastupa u 12 evropskih zemalja i u okviru koje će posetiti i Zaječar! Koncert počinje u 22h, a cena ulaznice je 150 RSD.

Veliki uspeh mladog gitariste Mateje Vujića iz Zaječara

U Donjem Milanovcu, 22.aprila 2017.godine održan je Međunarodni festival gitarista ,,Zlatna nota“.  Učestvovali su učenici iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Bora, Neogotina, Turnu Severina (Rumunija), Knjaževca, Niša, Aleksinca, Trstenika, Požarevca i Zaječara. Veliki uspeh ostvario je mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić, učenik II razreda,  koji  je osvojio prvu NAGRADU  i proglašen laureatom takmičenja. Osvojio je pehar i gitaru. Mateja je u klasi profesora gitare Stefana Šalarevića. Takmičare je ocenjivao petočlani žiri u sastavu  Boško Radojković (predsednik žirija), Pavlović Draganče, Viktor Rosu (Rumunija), Mladen Ničić i Stefan Šalarević.  Na takmičenju je učestvovalo preko 70 učesnika koji bili podeljeni po kategorijama u zavisnosti od uzrasta. Prvih pet kategorija su bili učesnici osnovnih škola a šesta i sedma je bila za srednju školu, i kao posebna kategorija je bila kamerna muzika.
Zaječarsku muzičku školu su predstavljali  učenici iz klasa profesora  Borista Miloradovića i profesora Stefana Šalarevića.

Klasa: Stefan Šalarević
Nemanja Ninić I 5
Mihajlo Davidović I2
Strahinja Bajović I3
Mirko Savić I6
Mateja Vujić I1  pehar i gitara
Nina Paunović I14
Vukašin Marković I4

Klasa: Boris Miloradović
Strahinja Djordjević I3
Petar Zdravković I5
Nikola Tošić I6
Pavle Marinković I2
Iva Milojković I5
Bora Stevanović I4

Preliminarni rezultati za izborni dan CRTA posmatračke misije «Građani na straži»

Na lokalnim izborima u Zaječaru glasalo je ukupno 43,2 odsto građana. Prema preliminarnim rezultatima za izborni dan CRTA posmatračke misije «Građani na straži», najviše glasova osvojila je lista grupe građana «Boško Ničić – Pokret za Krajinu» 31,9 odsto (7.355 glasova). Slede lista Aleksandar Vučić «Brže, jače, bolje» 30,82 odsto (7.105), lista «Dr Nenad Ristović – Pobeda za naš grad – Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka» 16,78 odsto (3.869) i lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija 9,29 odsto (2.142). Sve ostale liste su ispod cenzusa: Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić» (2,42% – 558), grupa građana «Dosta je bilo – Saša Radulović» (2,41% – 555), «Saša Mirković – Istrajno i časno za život» (1,96% – 451), Dveri-DSS-Vlaška narodna stranka (PNR) (1,55% – 357) i Srpska radikalna stranka – Dr. Vojislav Šešelj (1,23% – 283).
Nevažećih listića je bilo ukupno 1,65 odsto (380).

Posmatračka misija „CRTA“ posmatraće izbore u Zaječaru

CRTA posmatračka misija «Građani na straži» posmatraće lokalne izbore u Zaječaru koji se održavaju sutra. CRTA posmatrači biće raspoređeni na svih 69 biračkih mesta u Zaječaru dok će mobilni timovi pratiti izborni dan van biračkih mesta. Posmatrači će na biračkim mestima biti od početka priprema za otvaranje biračkih mesta, pa sve dok članovi biračkih odbora ne objave rezultate izbora za posmatrano biračko mesto, čime će se obezbediti sveobuhvatan uvid u dešavanja na biračkim mestima tokom izbornog dana. Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 građana a na izborima učestvuje devet izbornih lista. Lokalni izbori se pored Zaječara održavaju i u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

Okružno takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola

Okružno takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola biće održano u ponedeljak, 24. aprila. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice će se igrati od 9 do 16 časova u hali  SPC „Timok“ na Kraljevici.  Učestvuju školske ekipe iz Zaječara, Boljevca, Knjaževca i Sokobanje.

Od noćas u ponoć predizborna tišina

Shodno čl. 5. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika, izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja i javnih skupova i objavljivanje procene rezultata izbora zabranjeni su 48 časova pre dana održavanja izbora i na dan održavanja izbora, do zatvaranja biračkih mesta, što znači da predizborna tišina počinje noćas, odnosno 20.04.2017. godine u 24,00 časa i traje do zatvaranja biračkih mesta na dan održavanja izbora dana 23.04.2017. godine. Takođe, u tom periodu, na biračkom mestu i 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola podnosilaca izbornih lista, odnosno političkih stranaka, koalicija, grupa građana i drugog propagandnog materijala.

Podela uskršnjih jaja na skveru

U susret Vaskrsu, Srpska napredna stranka sutra organizuje akciju podele bojenih uskršnjih jaja.  Početak je u 10 sati na Trgu oslobođenjau Zaječaru.

MUP zvanično potvrdio, ubistvo pa požar u naselju Kraljevica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su i, po nalogu tužioca, doneli rešenje o zadržavanju do 48 sati M.S. (34) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo. Osumnjičena se tereti da je, nakon svađe u jednom stanu u naselju Kraljevica, više puta ubola u predelu grudi i leđa četrdesetdevetogodišnju žensku osobu, a nakon toga, kako se sumnja, napustila stan, u kojem je izbio požar, a oštećena preminula. Osumnjičena će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedena višem javnom tužiocu u Zaječaru.

Kvar na vodovodnoj mreži, bez vode Vražogrnac i deo Rgotine

Zbog kvara na vodovodnoj mreži na Negotinskom putu, bez vode je selo Vražogrnac i deo Rgotine. Vode neće biti do 16 časova.

Uhapšen zbog čupanja 27 stabala lešnika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su i, po nalogu tužioca, doneli rešenje o zadržavanju do 48 sati Č. I. (55) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. Č. I. se tereti da je na jednoj parceli u okolini grada lancima vezao za traktor stabala lešnika, vukao ih i čupao iz korena. Na ovaj način je isčupao 27 stabala lešnika. Sumnja se da je Č. I. i u prethodnom periodu na ovoj parceli na isti način učinio krivična dela, kao i da je raskopao i vadio cevi za navodnjavanje, a vlasniku pretio. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Zaječaru.