Dnevna Arhiva: 10. avgusta 2017.

Na zaječarskom Trgu prikupljeno 79 jedinica krvi

U okviru letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi, danas je na centralnom gradskom Trgu prikupljeno 79 jedinica krvi, a deficitarne su  posebno negativne krvne grupe, izjavila je za Tempo Naxi radio, Irena Mladenović, ispred Crvenog Krsta Zaječar. 

U Zaječaru zaplenjeno 4000 paklica cigareta

Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа u Zаječаru i Žаndаrmerije zаplenili su 4.000 pаklicа cigаretа „аšimа“ bez аkciznih mаrkicа, ukupne vrednosti oko 360.000 dinаrа.

FK Rtanj iz Boljevca na pripremama

Još uvek aktuelna tema je i istorijski uspeh Fudbalskog kluba Rtanj iz Boljevca. Osvajanjem prvenstva u fudbalskoj ZONI ISTOK, ovaj tim obezbedio je plasman u viši rang takmičenja, te će se od naredne sezone nadmetati sa klubovima u Srpskoj ligi. Momci iz Fudbalskog kluba Rtanj trenutno se nalaze na pripremama za predstojeću sezonu, rekao nam je Stevan Dragojević, sekretar Sportskog saveza Boljevca

Gamzigradska banja dobija „Stazu zdravlja“

Svi znamo da se Gamzigradska banja nalazi nedaleko od Zaječara, ali verovatno da ne znamo dovoljno o programima koje nudi i Specijalna bolnica za rehabilitaciju GAMZIGRAD. Upravo iz tog razloga, porazgovarali smo sa direktorom specijalne bolnice, doktorom Radetom Kostićem. Nakon brojnih inovacija, Gamzigradska banja odnosno Specijalna bolnica za, od 15 do 20 dana, dobiće Stazu zdravlja.

Počinje Nišvil festival

Program „Nišvila“ otvoriće „Nišville Tango Big Band“, sastavljen specijalno za ovu priliku od niških muzičara i četvorice muzičara i eminentnih profesora iz Argentine, a na programu će biti aranžmani za big bend poznatih tango kompozicija.