Dnevna Arhiva: 12. septembra 2017.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“  izašla je u susret Art zoni za sve

U okviru II inkluzivnog festivala „Art zona za sve“ sutra, 13. septembra, predviđen je obilazak Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ sa gostima iz Lipljana. Specijalna bolnica za rehabilitaciju  izašla je u susret organizatorima festivala i u ovoj Ustanovi će besplatno biti  smešteni učesnici festivala iz Lipljana –   direktor pozorišta „Geto“  i  osnovci iz enklave sa Kosova. Decu iz Lipljana ugostiće domaćini, a oni će nakon toga uzeti učešće na festivalu i odigrati predstavu u Zaječaru.

Zaječar: Korisnici dečijeg dodаt­kа moraju da dostave potvrdu o redovnom školo­vаnju

Službа dečijeg dodаt­kа Grаdske uprаve Zа­ječаr obаveštаvа kor­isnike dečijeg dodаt­kа koji imаju decu školskog uzrаstа dа su u obаvezi dа nаjkа­snije do 31.10.2017.godine dostаve potv­rde o redovnom školo­vаnju zа školsku 2017/18.

Večeras na repertoaru komedija „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića

Večeras će u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru biti odigrana pozorišta  predstava – komedija „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića a po tekstu Samuela Drosta. Igraju: Milutin Vešković, Dragana Jovanović, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović. Početak je zakazan za 20 časova.

Zaječar: Danas bez vode

Zbog kvаrа nа vodovodnoj mreži u zaječarskoj ulici Vаse Pelаgićа bez vode do 15 čаsovа biće sledeće ulice: deo Vаse Pelаgićа i Ive Andrićа.

Zaječar: Bezbednost dece u saobraćaju

Akcija “Bezbednost dece u saobraćaj” namenjena je učenicima prvih razreda gradskih i seoskih osnovnih škola i počela je danas, 12.septembra.  Akcija traje do četvrtka, 21. septembra 2017. godine

Zaječar ponovo ima dečiju hirurgiju

Mali pacijenti sa područija Zaječara prtekle tri godine odlazili su za Bor, Niš, Beograd i za najmanju hirušku intervenciju. Sada za tim nema potrebe, jer je dečiji hirurg dr Dragan Stojadinović od 1. septembra počeo da radi u Zdravstvenom Centru u Zaječaru. U planu je  da se kadrovski ojača ova ustanova. Na evidenciji Zvoda za zapošljavanje u Zaječaru na posao čeka 26 lekara.