Dnevna Arhiva: 12. oktobra 2017.

Omladinski centar Zaječar: Berza ploča, diskova i stripova

Počev od 14. oktobra, zaječarski Omladinski centar svake druge subote u mesecu organizovaće Berzu gramofonskih ploča, muzičkih diskova, video igrica i stripova. Proverite šta vam je višak u kolekciji, pa pravac Zaječar i Omladinski centar! Tokom nekoliko časova ovde ćete moći da deo svoje kolekcije prodate, ili zamenite i pronađete nešto što ste dugo tražili. Početak je u 11 sati.

Zaječar: Otvoren naučno stručni skup „Istorija medicine, farmacije, veterine i narodna zdravstvena kultura“

Danas je u galeriji Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ u Zaječaru otvoren deveti Naučno stručni skup  „Istorija medicine, farmacije, veterine i narodna zdravstvena kultura“. Između ostalih, predavači su lekari, sociolozi, istoričari iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske i Srbije. Javnosti je danas prezentovano oko dvadeset radova, a skup je otvorio doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“. Naredne godine nas očekuje X Jubilarni međunarodni skup, ćije će se održavanje poklopiti i sa proslavom 70 godina od osnivanja i početka rada Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ o čemu je nešto više za Tempo Naxi radio rekao Velibor Todorov, direktor istorijskog arhiva.

Zaječar ponovo domaćin krosa RTS-a

Zaječar će ponovo biti domaćin najmasovnijeg sportskog takmičenja u Srbiji. Kros RTS-a, čiji je Zaječar šestostruki pobednik, na programu je u subotu 14. oktobra na gradskom hipodromu. Organizator manifestacije je Sportski savez grada Zaječara. Konferencija za medije biće održana u petak 13. oktobra od 14 sati u sali Gradske uprave u Zaječaru, koja je i pokrovitelj manifestacije.

Redosled trka i dužina staze:
09.50   Predšk. uzr. Ž 200 m
09.55    Predšk. uzr. M 200 m
10.05    I Ž 400 m „Mihael Dudaš“
10.15    II Ž 400 m “Tatjana Jelača“

Saopštenje direktora JKPS „Zaječar“ za predstojeću grejnu sezonu

U toku jučerašnjeg dana, 11. oktobra, uspešno su puštene u rad sve zaječarske toplane. Zbog relativno visokih temperatura mi ćemo danas u popodnevnim časovima prekinuti isporuku toplotne energije korisnicima naših usluga daljinskog grejanja. Pratićemo dalje kretanje temperature i shodno tome nastaviti sa grejanjem, a kako stvari stoje, najverovatnije preko vikenda.  Uvažavajući činjenicu, da smo u toku letnjih meseci, uradili sve što je planirano na remontu i rekonstrukciji našeg vrelovodnog sistema u celini, Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ je spremno za predstojeću grejnu sezonu. Obezbeđene su dovoljne količine mazuta za nesmetan start sezone, a prema sadašnjim pokazateljima i u nekoj bliskoj budućnosti, problema sa energentima ne bi trebalo da bude. Ono što posebno raduje je činjenica da zbog kontinuiteta i kvaliteta grejanja u Zaječaru, poslednjih godina, ove sezone imamo preko 30 zahteva za priključenje na naš vrelovodni sistem, što se nije desilo mnogo godina unazad.
Na kraju, želeo bih da svima nama poželim uspešnu predstojeću grejnu sezonu.

Direktor JKSP „Zaječar“, Ivan Žikić

Danas primopredaja dužnosti regionalnog koordinatora SNS za Istočnu Srbiju

Danas će u 17 sati u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru, biti održan sastanak predsednika opštinskih i gradskih odbora SNS sa teritorije Borskog i Zaječarskog okruga na kome će se izvršiti primopredaja dužnosti regionalnog koordinatora Srpske Napredne Stranke za oba okruga, između Luke Petrovića i Boška Ničića, a u prisustvu predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića. Nakon ovog sastanka od 18 sati, biće održan pripremni sastanak za formiranje Gradskog odbora SNS u Zaječaru kome će pored gostiju iz Beograda i novog koordinatora SNS za Timočku Krajinu i poverenika Gradskog odbora SNS Zaječar Milana Stankovića, prisustvovati i svi novopostavljeni predsednici MO SNS u Zaječaru kao i odbornici SNS iz odborničkih grupa “Pokret za Krajinu- Boško Ničić” i “Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje”.

„Kreativno mentorstvo“ u potrazi za mladim talentima Srbije

I ove godine program „Kreativno mentorstvo” u potrazi je za mladim, talentovanim profesionalcima u kulturi! Od početka oktobra do danas kroz turneju po gradovima Srbije tim „Kreativnog mentorstva” predstavio je program i konkurs za 2017/18 godinu. U Somboru, Zaječaru, Užicu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu kroz različite institucije kulture od pozorišta, kulturnih centara do galerija i biblioteka zainteresovanim učesnicima/učesnicama pokazali su mogućnosti koje im ovaj besplatni mentorski program pruža za lično usavršavanje.„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni mentorski program koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj profesionalaca i budućih stručnjaka u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija.

Policijski službenici izvodiće gаđаnje nа strelištu Streljаčkog sаvezа Opštine Knjаževаc

Policijski službenici Policijske uprаve u Zаječаru izvodiće gаđаnje nа strelištu Streljаčkog sаvezа Opštine Knjаževаc. Gаđаnje će se izvoditi dаnа 16. i 17. oktobra, u vremenu od 9 do 15 čаsovа nа prostoru nаvedenog strelištа. Nаvedenih dаnа, u vremenu od 9 do 15 sati nа prostoru i u blizini strelištа zаbrаnjuje se kretаnje, zаdržаvаnje i borаvаk ljudi, životinjа, motornih vozilа i stočnih zаpregа. Strelišni prostor u kojem će se izvoditi gаđаnje biće obeležen crvenim bаrjаčićimа i tаblicаmа sа nаtpisom „ne idi dаlje, gаđа se“ i obezbeđen strаžаrimа.

Danas bez vode

Zbog kvаrа nа vodovodnoj mreži u ulici 29. Novembrа, bez vode do 15 čаsovа biće potrošači u nаselju Grаdež .

Partizan slavio u Boljevcu

Crno-beli na gostovanju u šesnaestini finala Kupa Srbije savladali su fudbalere Rtnja rezultatom 3:0. Istorijski događaj za Boljevac privukao je na tribine gradskog stadiona više od 5.000 ljudi. Pored toga što je Rtanj poražen sigurno je da niko kući nije otišao nezadovoljan, jer je ovo zaista bila jedna fantastično odigrana utakmica kako od strane gostiju, tako i od domaćina. Publika je videla rutinu srpskog šampiona, ali i dobro, borbeno izdanje pulena Hakije Rovčanina, koji mogu da žale za prečkom Đokovića u 61. minutu, ali i nedosuđenim penalom tri minuta kasnije posle neopreznog starta golmana crno-belih Marka Jovičića.