Dnevna Arhiva: 7. новембра 2017.

Zaječar: Orezivanje drvoreda 9. i 10. novembra

Javno komunalno preduzeće „Higijena Zaječar“ obaviće orezivanje drvoreda u četvrtak, 9. novembra i petak, 10. novembra, u ulici Generala Gambete. Iz Javno Komunalnog Preduzeća „Higijena“ apeluju na vozače da u toj ulici,  ne parkiraju svoja vozila kako bi se orezivanje nesmetano izvršilo.

Zaječar: Sutra bez struje ostaju Grlište, naselje „Kamen“, Marinovac i Stubal

Zbog radova na dalekovodu sutra ,8. novembra, bez električne energije u periodu od 10 do 12 časova biće potrošači u Grlištu i naselju „Kamen“. Iz zaječarske „Elektroditribucije“ obaveštavaju da zbog planiranih radova struju neće imati ni potrošači u Marinovcu i Stubalu, i to u periodu od 10 do 14 časova.

Bor dobija status grada

Studenka Kovačević, narodna poslanica iz Bora zatražila je status grada za opštinu Bor u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Kao jedna od podnosilaca Predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, inicirala je da i Bor uz opštinu Prokuplje po hitnom postupku dobije status grada.

Bor: Predstava „Vile i vilenjaci“

U ponedeljak, 13. novembra, u sali Muzičke škole u Boru biće izvedena dečja predstava „Vile i Vilenjaci“ pozorišta Mar – Pet iz Niša. Početak je u 19 časova,a ulaz je slobodan.

“Brainobrain” donirao ček za pomoć obrazovanju

“Brainobrain” je pogram za napredno učenje i razvoj veštine kod dece starosti od 4 do 14 godina. Ovaj program je fokusiran na intelektualni razvoj dece i za razvoj životnih sposobnosti. Predstavnici “Brainobraina”, posetili su grad Zaječar u kome imaju jedan od svojih centara. Oni su ovom prilikom razgovarali sa direktorima i predstavniicima osnovnih škola, predstavljajući svoj program.

Grаdu Zаječаru prestižno priznаnje Kros serije RTS-а

Grаdu Zаječаru, koji je ove jeseni po sedmi put bio nаjbolji domаćin Kros serije RTS-а zа 2017. u sredu 8. novembrа biće dodeljeno prestižno priznаnje ove velike sportske mаnifestаcije. Nаgrаdu će grаdonаčelniku Zаječаrа Bošku Ničiću u svečаnom sаlonu Grаdske uprаve uručiti Stevаn Kovаčević, osnivаč Krosа RTS-а. Priznаnje će biti dodeljeno u 13 sаti.