Dnevna Arhiva: 20. децембра 2017.

Timacum minus na Konferenciji o evropskim kulturnim rutama

U Centru za promociju nauke u Beogradu u organizaciji Dunavskog centra za kompetencije (DCC), a uz podršku GIZ-a, Nemačke organizacije za tehničku saradnju, održana je Treća međunarodna konferencija, posvećena sertifikovanim evropskim kulturnim rutama.
Razgovarano je i na temu Rimskog carskog puta i o Dunavskoj vinskoj ruti, a u okviru obeležavanja 30 godina Evropskih kulturnih ruta.

Negotin: Rekonstrukcija Zdravstvenog centra u 2018. godini

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Zlatibor Lončar, posetio je Zdravstveni centar Negotin gde je razgovarao sa rukovodstvom, a nakon toga sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom i Merlinom Selenić, članom Privremenog organa opštine Negotin, obišao i zdravstvenu ambulantu u Urovici. Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin, najavio je celokupnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra u narednoj godini. Prilikom boravka u Urovici, predsednik Privremenog organa opštine Negotin obišao je i Osnovnu školu „Branislav Nušić“, za koju je Sportski savez opštine Negotin obezbedio novi sto za stoni tenis i lopte za fudbal i košarku.

Zaječar: Potpisivanje ugovora o dodeli subvencija za razvoj voćarstva i po konkursu za subvencionisanje kamata na poljoprivredne kredite

Za četvrtak 21. decembar zakazano je potpisivanje ugovora o dodeli subvencija za razvoj voćarstva po drugom konkursu u 2017. godini i potpisivanje ugovora po konkursu za subvencionisanje kamata na poljoprivredne kredite. Ovom prilikom poljoprivredni proizvođači potpisivaće ugovore sa Gradom Zaječarom na osnovu kojih će im biti isplaćene subvencije. Potpisivanje ugovora je zakazano za 11 sati u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Knjaževac: Usvojen budžet za 2018. godinu

Na 19. sednici Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su usvojili budžet opštine za 2018. godinu. Budžet je planiran na nešto više od 997 miliona dinara. Najvažniji dokument loklane samouprave obrazložio je predsednik opštine Milan Đokić, koji je naglasio da će budžet u velikoj meri biti investicioni i razvojni, sa 14 odsto sredstava za investicije.