Dnevna Arhiva: 11. априла 2018.

20. kolo Srpske lige Istok i treća pobeda Timoka

Fudbaleri Timoka uspeli su da pobede poslednjeplasirani Ozren u okviru 20. kola Srpske lige Istok rezultatom 4:0. To je treća pobeda zaječaraca pa uz tri remija imaju okupno 12 bodova. Narednu utakmicu u subotu 14. aprila od 16:30 sati FK Timok dočekuje FK Trstenik PTT.

Izvinjenje Gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću i zaječarcima

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bor novoizabrani predsednik Aleksandar Milikić pomenuo je u negativnom kontekstu Grad Zaječar i njegove građane pa se danas javno izvinio. Izvinjenje zbog nenamernog neprimernog komentara upućen je Gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću.

Aleksandar Milikić novi je predsednik Skupštine opštine Bor

Aleksandar Milikić izabran je za predsednika opštine kao kandidat Srpske napredne stranke za koga je glasalo 25 odbornika Skupštine opštine Bor, a njega će zamenjivati Branko Perić, takođe iz vladajuće SNS. Predsednik Skupštine opštine Bor u narednom periodu biće Dragan Žikić iz Socijalističke partije Srbije, a njegov zamenik Milan Stojanović (SNS). Svi odbornici  (35) dali su poverenje da poslove sekretara Skupštine i dalje obavlja Slobodan Badža. Za članove Opštinskog veća odbornici su izabrali Slavišu Friškovića, Bobana Janoševića, Ljubišu Repeđića, Danijela Aleksića, Dobricu Đurića, Tamaru Paunović, Milenu Stanojković, Igora Jankovića i Srećka Zdravkovića.

Izvor: Medija Centar Bor

Komedija „Art“ sinoć u Zaječaru

Komedija „Art“ u produkciji agencije „Tri za groš“ sinoć je izvedena na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. To je priča o trojici muškarca, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu. Uloge u popularnoj drami francuske autorke Jasmine Reze tumačili su Milan Lane Gutović, Marko Gvero i Miljan Prljeta, koji je i reditelj komada. Zaječarska publika se zabavila i opustila uz zanimljivu , veselu i dinamičnu igru glumaca , što je i nagradila dugotrajnim aplauzom za vreme i na kraju predstave. Očekivano,najviše simpatija publike osvojio je Milan Lane Gutović za ulogu Ivana.
Drama “Art” izvedena je prvi put 1994. godine u Parizu i odmah nagrađena Molijerovom nagradom. Od tada je izvođena širom sveta – prevedena i igrana na više od trideset jezika. Kod nas je s velikim uspehom dugo igrana u Ateljeu 212, u režiji Alise Stojanović. Trojicu prijatelja igrali su Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski. Nova postavka popularne drame „Art“, koju je zaječarska publika sinoć gledala,premijerno je izvedena februara 2015. godine na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.