Dnevna Arhiva: 19. октобра 2018.

Gradsko takmičenje u malom fudbalu

U ponedeljak u Hali sportova na Kraljevici biće održano gradsko takmičenje u malom fudbalu. Učenici osnovnih škola igraće u ponedeljak, 22. oktobra od 11 sati, učenici i učenice srednjih škola u četvrtak, 25. oktobra takođe od 11 sati, dok će se učenice osnovnih škola takmičiti u petak, 26. oktobra. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Zaječarskim savezom za školski sport.

Sutra Timok 1919 dočekuje Bogovinu, cena ulaznice 100 dinara

Sutra će u okviru 10. kola Zone “Istok” fudbaleri Timoka dočekati ekipu BSK iz Bogovine a Đerdap iz Kladova negotinski Hajduk Veljko. U nedelju Kablovi gostuju borskoj OFK Slatini a lider na tabeli Timočanin putuje u Belotinac kod ekipe Naša krila 1936. Utakmice počinju u 15 sati a ulaznica je 100 dinara (žene i deca besplatno). U zaječarskoj okružnoj ligi u nedelju OFK 019 dočekuje Omladinac iz Grezne, Graničar – Bučje, Kosovo – Veliku Jasikovu a Radnički iz Lubnice gostuje u Osniću. Kadeti Timoka u subotu od 10 sati dočekuju Real iz Niša dok pioniri i petliću u nedelju igraju na svom terenu protiv ekipe Jagodina Tabane u standardnim terminima od 11 i 13 sati.

Ovacije i aplauzi ispratili „Korešpodenciju“, Anica Dobra dobila „Zoranov brk“

Sinoć je na Zoranovim danima odigrana predstava „Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda, čuveni komad koji je prema delovima desetoknjižja „Zlatno runo“ Borislava Pekića dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz. Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. Reditelj Gorčin Stojanović je ulogu Simeona Njegovana Lupusa poverio Branislavu Lečiću, koji aktuelnost čuvenog komada vidi u pitanjima kako sačuvati porodicu i preživeti teško vreme, kako disciplinovati slobodarski duh igrom i maštom… Njegovog sina Hadžiju tumači Slavko Štimac, a snahu Anica Dobra. Mladog gazdu igra Joakim Tasić, cirkusku igračicu Julijanu Julišku Tolnaj, u koju se zaljubljuje – Jelena Stupljanin, Branko Vidaković je