Dnevna Arhiva: 22. октобра 2018.

Timok 1919 i OFK 019 zabeležili očekivane pobede

Fudbaleri Timoka su za vikend pobedili BSK Bogovinu rezultatom 2:0, Kablovi igrali nerešeno bez golova u Slatini kao i Timočanin u Belotincu protiv ekipe Naša krila 1936 koji je i posle deset odigranih utakmica i dalje ne poražen i zauzima prvo mesto u Zoni „Istok“ sa osvojenih 26 bodova. U zaječarskoj okružnoj ligi OFK 019 je deklasirao Omladinac iz Grezne rezultatom 5:0 a Radnički iz Lubnice pobedio u Osniću istoimenu ekipu rezultatom 2:1 i dospeo na drugo mesto sa osvojenih 25 bodova koliko ima i prvoplasirani OFK 019.  Graničar je pobedio Bučje 2:0, Kosovo je u Zvezdanu igrao 1:1 sa ekipom Velika Jasikova dok je utakmica između Rgotine i Midžora iz Kalne odigrana takođe nerešeno rezultatom 2:2. Mlađe kategorije Timoka su izvukle po bod na svom terenu igravši nerešeno 1:1, kadeti protiv Reala iz Niša a pioniri protiv Jagodine Tabane.  U rukometnoj Super ligi za žene zaječarke su u Hali sportova na Kraljevici igrale nerešeno 17:17 protiv ekipe Minakve iz Novog Sada dok su rukometaši Zaječara u okviru Prve lige Istok pobedili u Blacu Jastrebac rezultatom 25:24. Rukometašice Zaječara u sredu gostuju u Aranđelovcu protiv ekipe Bekament BB u okviru četvrtog kola Super lige Srbije.

Na Zoranovim danima sinoć odigrana poslednja takmičarska predstava „Naši dani“ u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke

Na Zoranovim danima sinoć je odigrana poslednja takmičarska predstava „Naši dani“ Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Zaječarskuapublika je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Nastala na potki pesme “Naši dani” Vladislava Petkovića Disa, ova predstava slika život današnjice veoma plastično i živo, bez zazora i što je možda još važnije, bez sakrivanja svih onih grubih detalja koji nas okružuju. Naime, okosnicu radnje predstave čini jedan konkurs za lektora u samom pozorištu i naravno, sve što u paketu sa njim dolazi. Spletke, nepotizam, stranačka uplitanja, dilentantizam, nekompetentnost… Žiri kojim je predsedavao Nebojša Bradić „Zoranov brk“ je dodelio Ljubiši Savanoviću za ulogu Draga Ćuka. On je izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio nagradu koja nosi ime velikana glumišta Zorana Radmilovića, pogotovo zato što na Zoranovim danima kao glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske nastupa već osam puta. Savanović je istakao da se dobro pozorište bavi se aktuelnim temama, koje ljudi prepoznaju u svakodnevnom životu. da se nije bilo teško glumiti Ćuka, jer smo okruženi takvim likovima. Večeras smo iz tehničkih razloga bili malo udaljeniji od publike, ali smo ipak osetili da publika pažljivo prati predstavu i da reaguje. Zavesa na pozorišni festival 27. Zoranovi dani biće spuštena danas dodelom festivalskih nagrada i nastupom kineske Folklorno – plesne grupe iz provincije Henan, u čast nagrađenih.