Dnevna Arhiva: 31. октобра 2018.

Zaječarke na Državnom takmičenju u stonom tenisu

Učenice Osnovne škole „Ljuba Nešić“ plasirale su se na Državno takmičenje u stonom tenisu, koje je na programu 31. oktobra i 1. novembra u Petrovcu na Mlavi. Takmičenje u konkurenciji osnovnih škola na programu je danas, dok će srednjoškolci svoje veštine odmeriti sutra. Grad Zaječar, sem OŠ „Ljuba Nešić“ u ženskoj konkurenciji, predstavlja i Medicinska škola i to u obe konkurencije. OŠ „Ljuba Nešić“i Medicinska škola plasman na Državno prvenstvo, obezbedile su posle uspeha na Okružnom takmičenju u Sokobanji, gde su njihovi učenici osvojili I mesto.

Ekipa „Tempo radija“ pobednik turnira „Budi human – Igraj za Nemanju“

Humanitarni turnir u malom fudbalu “Igraj za Nemanju” održan je juče u hali sportova na Kraljevici. Turnir je organizovan za pomoć porodici Jovanović, za četvorogodišnjeg Nemanju Jovanovića, koji ima deformitet kičme za čiju je operaciju potrebno sakupiti 32.000 evra. Kotizacija po ekipi je iznosila 1000 dinara, a na ulazu u halu bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge posetilaca i ljude dobre volje. Učestvovalo je oko tridesetak ekipa a pobednik turnira je ekipa „Tempo radija“. Za najboljeg igrača (strelca) proglašen je Ognjen Nikolić iz pobedničke ekipe dok je najbolji golman bio Lazar Milenović. Organizator turnira je bio mladi Zaječarac Petar Šainović u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara i JKP “Timok Održavanje”, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.

10. naučno-stručni skup u Istorijskom arhivu

Sutra će u Istorijskom arhivu u Zaječaru biti otvarena izložba „Banjalučki ljekari u Kraljevini Jugoslaviji“. Otvaranje izložbe je zakazano za 11 sati nakon čega će biti otvaren 10. naučno-stručni skup „Istorija medicine, farmacije, veterine i narodna zdravstvena kultura”. Autori izložbe su Bojan Stojnić i Verica M. Stošić.