Dnevna Arhiva: 7. новембра 2018.

Zaječarski izviđači najbolji u Srbiji

U Obrenovcu je u nedelju, 4. novembra 2018. godine, održan Izviđački Stroj, godišnji skup Izviđača Srbije. Izviđački stroj je aktivnost na kojoj se uručuju zvanja najboljim izviđačkim jedinicama („Četa orlova“ i „Odred orlova“) i pojedincima („Izviđač orao“). Zvanje „Odred orlova“, odnosno „Četa orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini. Pored dobre organizovanosti, poštovanja Statuta i Pravilnika SIS-a, posebna pažnja posvećuje se kvalitetnom sprovođenju Programa Saveza izviđača Srbije, kao i saradnjom sa drugim izviđačkim jedinicama, kako domaćim tako i međunarodnim.
Na Izviđačkom stroju učestvovali su i zaječarski izviđači iz odreda ,,Đorđe Simeonović“. Naš odred je u ovoj godini proglašen za ,,Odred orlova“ i dobio je priznanje, čime je svrstan u dvadesetak najboljih izviđačkih odreda u Srbiji u 2018. godini, a četa ,,Škorpija“ iz Osnovne škole Hajduk Veljko, proglašena je za ,,Četu orlova“. Ovim priznanjima Zaječarski izviđači su, po ko zna koji put, potvrdili da su jedna od najuspešnijih društvenih organizacija koja svojim programom na pravi način vaspitava mlade, uči ih zdravom životu i pravim vrednostima.

Danas do 14 sati akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Sluzbom za transfuziju krvi iz Niša organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi . Akcija je planirana za danas u periodu od 10:00 do
14:00 sati u prostorijama Crvenog krsta Zaječar. Iz ove ustanove poručuju da zajednickim radom, dobrom saradnjom ,odazivu akcijama davanja krvi i solidarnosti jedni prema drugima omogućićemo sistemu zdravstvene zastite da ima rezervi krvi za sve nas.

Radovi na adaptaciji Planinarskog doma na Babinom zubu

U Planinarskom domu na Babinom zubu, koji je u vlasništvu opštine Knjaževac, uveliko se izvode radovi na adaptaciji samog objekta. Kompletno se renoviraju kamin sala i restoranski deo, nabavlja se nova oprema, od posteljine i televizora, pa sve do nameštaja, uvodi se bežični internet i kablovska televizija. Nabavlja se oprema za kuhinju i sređuju se sve sobe i hodnici. Uređuje se prostor oko objekta, popravljaju se i pomoćni objekti a repariran je i očišćen uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.
Sve radove finansira državno preduzeće SP Rizort. I pored toga što će usluga i uslovi boravka u Domu biti na daleko višem nivou, cena smeštaja će ostati na nivou prošlogodišnje. Ono što naročito raduje sve knjaževačke učenike osnovnih i srednjih škola je i cena boravka za organizovane grupe, koja je minimalnih 1.080 dinara za pun pansion dnevno. Zahvaljujući ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji između Agencije za razvoj Knjaževca i SP Rizorta, svi posetioci Doma dobiće daleko bolju uslugu u mnogo boljim uslovima, a po istim ili daleko nižim cenama za organizovane grupe iz Knjaževca (đaci, sportisti, planinari…).