Na kongresu hiperbarične medicine Srbije učestvovali dr med. Rade Kostić i dr med. Slaviša Kostić

Prvi Kongres hiperbarične medicine Srbije održan je u Aranđelovcu od 23.05. do 27.05. 2018. godine. Pored eminentnih stručnjaka iz oblasti baromedicine iz zemlje i sveta, iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, na Kongresu su učestvovali dr med Rade Kostić V.D.direktor, i dr med. Slaviša Kostić. Dr med. Rade Kostić i dr med. Slaviša Kostić su specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijalisti baromedicine. Predstavili su se usmenim prezentacijama na temu:
Dr med. Rade Kostić: Limfedem: efekat udružene kompresiono dekongestione fizikalne terapije (CDFT), Vacusac terapije i HBOT.
Dr med. Slaviša Kostić: Efekti hiperbarične oksigenacije kod pacijenata sa aterosklerozom krvnih sudova donjih ekstremiteta.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ je  ustanova specijalizovana za fizikalnu medicinu i  rehabilitaciju i među retkim ustanovama u Srbiji koja ima 2 jednomesne hiperbarične komore. Kao ustanova ovog tipa, posebnu pažnju poklanja edukaciji i usavršavanju lekara koji u njoj rade. Učešćem na ovako prestižnom kongresu hiperbarične medicine Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ ide u korak sa svetskim dostignućima iz ove oblasti.

Prethodni članci