Organizacija dočeka srpske Nove godine u Knjaževcu

U Knjaževcu će večeras biti organizovan doček srpske Nove godine. U novu, veseliju i srećniju godinu Knjaževčani će ući uz muziku “Dream benda“ i trubačkog orkestra “Timočki veseljaci“. Program ispred Doma kulture počinje u 22:00 časa. 
Od devedesetih godina prošlog veka u Knjaževcu postoji lepa tradicija dočeka srpske, ili pravoslavne Nove godine. Nekada u društvu sa loklanim muzičarima, nekada sa nekim od zvučnijih imena srpske rok scene, taj doček bio je uvek nešto o čemu se pričalo u čitavoj istočnoj Srbiji. Knjaževački “Dream band“ uveren je da će tako biti  i posle 13. januara 2015. godine.
“Što se tiče “Dream benda“, očekujem dinamično veče, puno veselja i radosti. Baš nam je drago što smo ovde, u našem gradu, da pružimo našim ljudima jedno lepo veče“, kaže Darko Živković, frontmen “Dream benda“.
Na platou Doma kulture, Drim bendu će se pridružiti trubački orkestar Milutina Stojanovića Timočki veseljaci, a grejana rakija i kuvano vino doprineće dobrom raspoloženju, obećava u ime organizatora opštine Knjaževac i Doma kulture, direktor Uroš Stanišić.
“Ove godine smo rešili da doček pravoslavne Nove godine organizujemo potpuno sami, bez dovođenja skupih imena sa strane. Publiku će na malom trgu ispred ulaza u Dom kulture zabavljati “Dream band“ i trubači, uz vatromet, kuvano vino i rakiju. Prvi pot ćemo koristiti ozvučenje i rasvetu, koje smo kupili iz projekta sa Evropskom unijom, tako da će to biti prilika da isprobamo šta smo dobili. Naši bendovi,  naša tehnika, naša vina i rakije, jedan pravi knjaževački doček na našem trgu“.
Meteorolozi kažu da nas u noći između 13. i 14. januara očekuje lepo vreme, te nema ni jednog razloga da ostanemo kod kuće. Vidimo se na dočeku srpske nove godine. Plato doma kulture, sutra u 22 časa.

Prethodni članci

Leave a Comment