Održana prva Medjunarodna naučno-stručna konferencija u Pirotu „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“

U Pirotu je 2. decembra 2017. godine u organizaciji grada Pirota, Ugovorne okružne privredne komore Pirot, Univerziteta „Metropolitan“ i Fakulteta za menadžmet Zaječar, Megatrend univerziteta, uspešno održana naučno – stručna konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“. Goste su pozdravili organizatori konferencije Milan Popović, predsednik Skupštine grada Pirota; dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne komore Pirot; Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga; akademik Ninoslav Stojadinović, predsednik ogranka
SANU u Nišu, prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu kao i mr Goran Stamenović, direktor Metropolitan Univerziteta. U ime Megatrend univerziteta goste
je pozdravila prof. dr Katarina Zakić, prorektor za međunarodnu saradnju. Na temu regionalnog razvoja i prekogranične saradnje svoje radove izložilo je više od četrdeset autora sa uglednih naučnih institucija u zemlji i inostranstvu. Profesori Megatrend univerziteta učestvovali su na ovoj konferenciji sa osam naučno stručnih radova. Autori iz Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Poljske, Kine, Grčke i Libije prijavili su naučne radove koji razmatraju teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju.
Na Konferenciji je zaključeno da je osnova razvoja srpske privrede i ekonomije upravo uravnotežen regionalni razvoj, ali i prekogranična saradnja i da će činjenice i iskustva izneta tokom izlaganja biti temelj za dalje programe i projekte koji će doprineti razvoju čitavog regiona. Privredna komora Pirot je ovom prilikom dodelila zahvalnicu za saradnju Fakultetu za menadžment Zaječar.
Ovom prilikom dr Dragan Kostić je u ime Ugovorne okružna privredne komore Pirot potpisao ugovor o saradnji sa Megatrend univerzitetom.

Prethodni članci

Leave a Comment