Zaječar: Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar

Opština Vidin u svojoj ulozi kao vodeći partner u okviru programa Program prekogranične saradnje Bugarska -Srbija 2014-2020 realizuje projekat pod nazivom: „Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar”. Projektni partner sa srpske strane je Grad Zaječar. Projekat predviđa ulaganja za nabavku mašina za odlaganje otpada za potrebe opština Vidin i Grada Zaječara.

Ovaj projekat doprinosi smanjenju rizika kao što su suše, poplave, šumski požari, klizišta i zagađenja, kao i njihovo sprečavanje i poboljšanje administrativnih kapaciteta u dužem vremenskom periodu. Opšti cilj projekta je prevencija i ublažavanje posledica nepogoda izazvanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar.

Povodom realizacije pomenutog projekta biće održana konferencija za medije, 8. decembra 2017. godine u 12 sati u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Ostavite odgovor