Za vikend počinje prvenstvo u Srpskoj ligi i Zoni Istok dok mlađe kategorije startuju nedelju dana kasnije

Nakon dva i po meseca pauze, prijateljskih utakmica i prelaznog roka narednog vikenda počinje jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi „Istok“ i Zoni „Istok“ za sezonu 2019/2020. U borbu za bodove i što bolji plasman, krenuće kao i prethodne godine, šesnaest ekipa koje će u dve polusezone u 30 kola odrediti ko će biti novi šampion i ući u veći rang, a ko putnik u niži rang. Srpskoligaš Dunav iz Prahova u prvom kolu u subotu dočekuje OFK Sinđelić dok u nedelju knjaževački Timočanin putuje u Lebane na meč protiv ekipe Radan. Obe utakmice počinju u 17 sati.

U Zoni „Istok“ zaječarski Timok u subotu na gradskom stadionu na Kraljevici dočekuje ekipu „Rajko Mitić“ iz Bele Palanke a Kablovi u nedelju na terenu u Kotlujevcu Rtanj iz Boljevca koji je prošle sezone bio u Srpskoj ligi. Novajlija u Zoni „Istok“ zaječarski OFK 019 gostuje u subotu u Bogovini ekipi BSK. Utakmice u Zoni „Istok“ takođe počinju u 17 sati.

U predstojećoj sezoni, 1. lige Regiona istočne Srbije, zaječarski „Timok 1919“ imaće četiri takmičarske ekipe u mlađim kategorijama koje startuju za vikend 24./25. avgusta.

Prethodni članci