Dnevna Arhiva: 6. septembra 2017.

32. Sednica Sаvetа Zаječаrskog uprаvnog okrugа

U četvrtak, 7. septembra, u maloj sali biće održana 32. Sednica Sаvetа Zаječаrskog uprаvnog okrugа. Početak je u 11 sati. Na dnevnom redu je između ostalog, Razmatranje informacija zaječarske Školske uprave o aktivnostima koje su vezane za završni ispit u Osnovnim školama, kao i o upisu učenika u srednje škole za školsku 2017/2018. godinu.

AS Timok Zaječar: Besplatna škola tenisa na Popovoj plaži

Sa početkom nove školske godine, a na osnovu velikog interesovanja predškolske i školske dece, teniski klub AS Timok izlazi u susret svom zainteresovanom građanstvu i poklanja jednomesečni besplatni kurs škole tenisa. Cilj ovog projekta jeste pre svega pravilan rast i razvoj decije populacije, boravak u zdravoj sredini, zdravom društvenom okruženju, a naravno i učenje osnove teniskog sporta kroz proces pravilne tehnike, taktike i takmičarskog dela u kome se razvija pored fer pleja i samopouzdanje i moral pobednika.

Bor: Promocija knjige „Metak“

Media centar Bor i Građanska čitaonica “EVROPA”  u okviru obeležavanja Međunarodnog dana pismenosti, 8. septembar, organizuje promociju knjige “Metak” autora Tamare Simeonović. Promocija će biti održana u četvrtak, 7. septembra, u Medija centru u Boru. Početak je u 18 časova.

Preventivni pregledi u zaječarskom Domu zdravlja

Na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije u nedelju, 17. septembra, Zdravstveni centar Zaječar organizovaće preventivno konsultativne preglede za stanovnike sa područija Zaječara. Pregledi se mogu obaviti u prostorijama Preventivnog centra u uaječarskom Domu zdravlja, od 8 do 16 časova. Pregledi obuhvataju: Pregledi doktora medicine, EKG i odreživanje šećera u krvi.

U selu Gabrovnica biće obeležena slava „Rođenje Presvete Bogorodice – Mala Gospojina“

U selu Gabrovnica dana 21.09.2017 godine biće obeležen jedan od najvećih Crkvenih praznika Rođenje Presvete Bogorodice – Mala Gospojina. U 11 sati ispred crkve u selu biće služena liturgija a nakon toga za sve posetioce biće organizovan ručak  uz muziku i veselje. Besplatan autobuski prevoz polazi u 8 sati iz Zaječara od restorana „Beba“ – Vražogrnačka rampa – ul. Miloša Obilića – O.Š. Ljubica Radosavljević Nada – Grljan i Dubrava Knjaževac oko 9 sati.
MENI: 1 rakija, paradajz, krastavac, sir, pasulj, pljeskavica 300gr, kupus salata i hleb (sve za 600 dinara).
Cenovnik pića: Vino 300 din, Kisela voda 100 din, Pivo 80 din, Sokovi 80 din, Rakija 30 din…
Kontakt telefoni: Dragan 019/410-530, 063/704-66-21 i Lecki (frizer) 019/411-107

Izložba fotografija “Solidarnost u vremenu krize”

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje ove nedelje u Zaječaru izložbu fotografija. Ovaj kulturni događaj pod imenom “Solidarnost u vremenu krize” je deo projekta “Slavimo solidarnost” koji Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje tokom cele 2017. godine u okviru proslave 10 godina rada. Izložba se organizuje u partnerstvu sa novinskom agencijom TANJUG, koja je ustupila svoje fotografije nastale u dve velike krize – katastrofalnim poplavama iz maja 2014. godine i migrantskoj krizi koja je u Srbiji eskalirala u leto 2015. godine. Na fotografijama se vide ljudi, povezani u trenucima krize, kako pomažu i brinu jedni o drugima. Otvaranje izložbe fotografija “Slavimo solidarnost“, biće 07.09. u 19 časovau galeriji Radul Begovog konaka. Izložba traje sedam dana, a tom peridou biće prikazan i film “Dobri poštar” koji je prikazan na ovogodišnjem Beldocs festivalu.