Dnevna Arhiva: 8. novembra 2017.

Crveni krst Zaječar: Doniranje namirnica Bobanu Jankoviću iz Male Jasikove

Crveni krst Zaječar u saradnji,Gradskom upravom Zaječar, Zavodom za javno zdravlje “Timok“-Zaječar i Tekijankom d.o.o iz Kladova uručiće pomoć korisniku Narodne kuhinje Bobanu Jankoviću u četvrtak, 9. novembra. Bobana  Janković iz Male Jasikove  korisnik je Narodne kuhinje i živi u veoma  teškim uslovima, bez struje, vode i kanalizacije. Ne prima novčanu pomoć zato što poseduje zemljište.Boban ima 30 godina i već 15 godina prima insulin.Kako njegovo zdravstveno stanje ne bi bilo ugroženo i kako bismo mu olakšali život Bobanu su obezbedjene namirnice koje bi on kao dijabetičar trebalo da koristi. Tekijanka d.o.o iz Kladova obezbedila je neophodne namirnice koje će biti uručene Bobanu Jankoviću kako bismo mu obezbedli hranu za naredni period.

Istorijski arhiv „Timočka krajina“ obeležio Mitrovdan

Povodom Mitrovdana, krsne slave Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ u Zaječaru, danas je održano sečenje slavskog kolača u ovoj ustanovi. Dugi niz godina zaposleni u Istorijskom arhivu obeležavaju Mitrovdan, zajedno sa svojim sugrađanima, kao i predstavnicima grada, što na neki način predstavlja zejedništvo i obeleževanje jedne tradicije, rekao je Velibor Todorov, direktor Istorijskog arhiva „Timočka krajina“

Gradu Zaječaru uručeno priznanje kao najboljem organizatoru Kros serije RTS-a „Uskoro osnivanje Lige Krosa RTS-a““

Grаd Zаječаr je po sedmi put nаjbolji domаćin Kros serije RTS-а zа 2017. godinu, tim povodom je danas u salonu Gradske uprave gradonačelniku Bošku Ničiću uručeno priznanje ove velike sportske mаnifestаcije. Pehar je uručio niko drugi no Stevan Kovačević, osnivаč Krosа RTS-а. Sastanku su još prisustvovali, između ostalih, pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, pomoćnica gradonačelnika Elena Petrović i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović. Stevan Kovačević istakao je zadovoljstvo zbog svoje današnje posete  i naglasio da je na održanom jesenjem Krosu u Zaječaru kroz cilj prošlo 2059 trkača, prate ga Šabac sa 1311 i Rekovac sa 868 trkača

Gradsko veće Zaječar: Ostvarenje budžeta grada Zaječara u prvih devet meseci u 2017. godini  iznosi 49.76%

Ostvarenje budžeta grada Zaječara u prvih devet meseci u 2017. godini  iznosi 49.76% sudeći Izveštaju o izvršenju budžeta za period 1.januara, do 30. septembra ove godine, a koji je razmatran  na sednici Gradkog veća. Grad Zaječar je u prvih devet meseci ove godine ostvario ukupan prihod od 954.300.000,00 dinara, dok je ukupan iznos rashoda i izdataka 953.403.000,00 dinara, navodi se u obrazloženju. 

Istorijski arhiv „Timočka krajina“ danas obeležava Mitrovdan

Povodom obeležavanja Mitrovdana, Krsne slave Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ danas će biti održano sečenje slavskog kolača u ovoj ustanovi.

Boljevac: Završena vakcinacija protiv gripa

Za imunizaciju rizičnih kategorija stanovništva protiv sezonskog gripa, boljevačkom Domu zdravlja je isporučeno 850 doza vakcine. Odziv pacijenata je bio veliki, pa je za nepunih mesec dana vakcinacija završena.U ovoj zdravstvenoj ustanovi lekari ističu, da raste poverenje građana u ovakav vid zaštite protiv sezonskog gripa, a uspešno se obavlja i vakcinacija dece protiv zaraznih bolesti.