Gradu Zaječaru uručeno priznanje kao najboljem organizatoru Kros serije RTS-a „Uskoro osnivanje Lige Krosa RTS-a““

Grаd Zаječаr je po sedmi put nаjbolji domаćin Kros serije RTS-а zа 2017. godinu, tim povodom je danas u salonu Gradske uprave gradonačelniku Bošku Ničiću uručeno priznanje ove velike sportske mаnifestаcije. Pehar je uručio niko drugi no Stevan Kovačević, osnivаč Krosа RTS-а. Sastanku su još prisustvovali, između ostalih, pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, pomoćnica gradonačelnika Elena Petrović i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović. Stevan Kovačević istakao je zadovoljstvo zbog svoje današnje posete  i naglasio da je na održanom jesenjem Krosu u Zaječaru kroz cilj prošlo 2059 trkača, prate ga Šabac sa 1311 i Rekovac sa 868 trkača

Prema rečima Stevana Kovačevića, Zaječar u želji da se vrati u sam epicentar državnog i evropskog sporta čini ogromne napore i kada je Kros RTS-a u pitanju. On je pohvalio ideju gradonačelnika Ničića i Igora Božinovaića o osnivanju Lige Krosa RTS-a

Ideja je vrlo opipljiva, jer su je od juče podržale i Opština Ruma i grad Smederevo, tako da za narednu godinu imamo sigurnih šest kandidata. Verujem da će ova transformacija zaživeti još naredne godine, tako da ćemo već u proleće imati tri takmičenja i u jesen još tri, a ko zna možda i više, rekao je Kovačević.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić naglasio je da je jedan od ciljeva i da mladima u ovom gradu vratimo sport, a posebno atletiku kao bazični sport.

Na samom kraju sastanka Stevan Kovačević uručio je pehar Bošku Ničiću, kao i zahvalnicu za najboljeg domaćina Kros serije RTS-а zа 2017. godinu. Boško Ničić predao je poklon povodom Kovečevićevog odlaska u penziju, koji je još rekao da i ako odlazi u penziju, zauvek će ostati u organizaciji Krosa RTS-a.

Prethodni članci

Leave a Comment