Dnevna Arhiva: 7. decembra 2017.

Zaječar: Novogodišnji bazar

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okruga  i Grad Zaječar organizuju od 14. do 16. decembra tradicionalni Novogodišnji bazar. Izlagači iz regiona ali i iz Vojvodine i drugih  delova Srbije, na ovom sajmu predstaviće svoje proizvode, mesne i druge specijalitete, med, tkane radove, ručno rađen nakit, slatkiše kao i mnoštvo drugih tradicionalnih proizvoda. Manifestacija će biti organizovana na platou u centru grada.

Zaječar: 9. seminar za poljoprivredne proizvođače u organizaciji Poljoprivredne stručne službe „Agroznanje“ Zaječar

U prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, otvoren je 9. seminar za poljoprivredne proizvođače u organizaciji Poljoprivredne stručne službe „Agroznanje“ Zaječar. Teme ovogodišnje teme usmerene na sve oblasti proizvodnje i na aktuelne mere Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednim proizvođačima je ovo jedinstvena prilike da razmene iskustva, nauče nešto novo a kasnije to i primene u praksi. Prvog dana seminara poljoprivredni proizvođači su imali priliku da čuju o programima podrške u oblasti poljoprivrede na području Grada Zaječara, gajenju i zaštiti dunje, proizvodnji rakije, inteziviranju voćarske proizvodnje i upotrebom vodotopivih i biostimulativnih formulacija, kao i o dodatnim prihodima na gazdinstvu za ostanak na selu.

Knjaževac: Zimska škola za poljoprivredne proizvođače iz knjaževačke opštine

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Knjaževac organizovala je Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače iz knjaževačke opštine. Na otvaranju, govorio je predsednik opštine Milan Đokić, koji je obećao još veću podršku agraru u naradenoj godini. Zimska škola namenja poljoprivrednim proizvođačima knjaževačke opštine bila je ove godine u znaku pčelara. Početak projekta poboljšanja medonosnih prilika , koji će, uz podršku opštinskog agrarnog budžeta realizovati Udruženje pčelara “Lipa“, bio je i glavna tema predavanja. Zadovoljstvo brojem prisustnih pčelara izrazio je i predsednik opštine Milan Đokić, koji je najavio još značajnija izdvajanja za podršku poljoprivrednoj proizvodnji u 2018. godini. Zimsku pooljoprivrednu školu organizuje, drugu godinu zaredom, Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Knjaževac.

Boljevac: Počinje tradicionalna poljoprivredna zimska škola

Danas u Boljevcu počinje tradicionalna poljoprivredna zimska škola za poljoprivredne proizvođače, koju svake godine organizuje lokalna samouprava u sardnji sa stručnom i savetodavnom službom Agroznanje iz Zaječara. Programi o kojima će biti reči i samom toku škole, odnosno seminara više za Tempo Naxi radio rekla je Javorka Gojković, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac za informisanje i društvo