Otvorena izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ u galeriji „Mina Karadžić“ u Loznici

Izložba pod nazivom „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena  je u galeriji „Mina Karadžić“ u  Loznici,   u okviru 85. Vukovog Sabora, najstarije i najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji, čime je ukazana izuzetna čast našoj međunarodnoj koloniji. Na prigodnoj svečanosti  postavku  su otvorili direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici mr Snežana Nešković Simić i v.d. direktora  Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru , Vladimir Đuričić.


Postavka obuhvata  25 slika i jednu skulpturu od kojih je 16 radova sa ovogodišnje likovne kolonije, a 10 sa predhodnih. Izložba  će biti otvorena do 25 septembra. Ovo je prva u nizu izložbi povodom  jubileja likovne kolonije „Gamzigrad“ , koje će biti organizovane u mestima odakle dolaze  učesnici  ovogodišnje kolonije.
Organizatori izložbe su Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice i Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Prethodni članci