Odeljenju saobraćajne policije PU Zaječar dodeljeno priznanje za najuspešniju jedinicu

Na Zlatiboru je, u periodu od 17. do 20. aprila 2024., održana 19. Međunarodna konferencija „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ na kojoj su pored eminentnih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, učešće su uzeli i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova gde su, pored ostalih planiranih aktivnosti, predstavljeni rezultati rada u prethodnoj godini.

Iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima priznanje za najuspešniju jedinicu saobraćajne policije u 2023. godini dodeljeno je Odeljenju saobraćajne policije Policijske uprave u Zaječaru.

Na putevima ove Policijske uprave tokom prethodne godine broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama manji je za 50%, broj lakše povređenih manji za 8%, dok je broj lica za težim povredama ostao isti.

Zabeleženo je i značajno uvećanje broja otkrivenih prekršaja prekoračenja brzine za 46% ili ukupno 6393 prekršaja, dok je ukupan broj otkrivenih prekršaja takođe u porastu, i to za 17% i iznosi ukupno 15363 prekršaja.

Plaketa za ostvarene rezultate dodeljena je načelniku Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Zaječaru potpukovniku policije Novici Raduloviću.

Prethodni članci