Veliki uspeh zajedničkog nastupa petlića Timoka i Malog Bora u Kruševcu

Juče su petlići Timoka i Malog Bora zajednički učestvovali na 7. Svetosavskom zimskom turniru u fudbalu „Duel Kup Kruševac 2018“ pod nazivom „Tempo radio“. U balon sali Sportskog centra u Kruševcu na jednodnevnom turniru za dečake rođene 2005. godine okupilo se 16 ekipa iz Srbije: Duel (Kruševac), Morava (Ćićevac), Dubočica (Leskovac), Tempo radio (Zaječar-Bor), Napredak (Kruševac), Vrnjačka banja (Vrnjačka banja), Bubamara (Kraljevo), Sloga (Požega), KMF (Kruševac), Orlići (Aleksandrovac), Šampion (Leskovac), Kosmet (Leposavić), Knez Lazar (Kruševac), Vuk (Paraćin), Apolon (Kraljevo) i OFK Požega (Požega).

„Tempo radio“ je nakon remija protiv Dubočice iz Leskovca 2:2 i Duela iz Kruševca 1:1 pobedio Moravu iz Ćićevca rezultatom 3:0 i osvojio 1. mesto u grupi A. U četvrtfinalu ih je čekala drugoplasirana ekipa iz grupe B kraljevačka „Bubamara“. Posle vodstva Bubamare od 1:0, Vladimir Kuzmanović je evrogolom sa centra izjednačio na 1:1 i odveo „Tempo“ na penale. Golove su postigli Rastko Nikolić i Veljko Avramović dok je golman Uroš Đurđevac odbranio oba šuta kraljevčana. U polufinalu su pobedili ekipu Knez Lazar rezultatom 2:0 golovima Nikole Milojića i Filipa Jorgovanovića. Šesta finalna utakmica za ekipu „Tempo“ odigrana je sinoć oko 20 časova protiv ekipe KMF iz Kruševca koja je pobedom protiv ekipe Sloge iz Požege obezbedila ulazak u finale. Vidno umorne i iscrpljene obe ekipe su u finalu igrale bojažljivo, golman Uroš Đurđevac je u dva-tri navrata odličnim odbranama zaustavio kruševljane, sve do 3 minuta pred kraj kad je Nikola Milojić presekao loptu protivničkom igraču na centru i dodao Rastku Nikoliću koji je iz prve šutirao i postigao gol za pobedu zaječaraca i borana na turniru „Duel Kup Kruševac 2018“. Odlična ekipa Sloge iz Požege osvojila je treće mesto pobedom protiv ekipe Knez Lazar iz Kruševca. Nagrade za prva tri mesta uručio je Dušan Pešić legenda kruševačkog fudbala nekadašnji igrač Hajduka iz Splita i turskog Fenerbahčea. Specijalna nagrada „MVP turnira Duel Kup 2018“ za najboljeg igrača uručena je kapitenu Rastku Nikoliću iz ekipe „Tempo radio“ koji je za naš portal rekao:

„Znao sam da imamo dobru ekipu sa drugarima iz Bora ali se lično nisam nadao ovom velikom uspehu. Plašilo me je što se igralo u balon sali od martinela na veštačkoj travi bez auta i kornera. Mi u Zaječaru i Boru nemamo takve sale i nismo navikli na tako brzu igru. Po meni je najteža bila prva utakmica protiv Dubočice iz Leskovca kada smo gubili 2:0 ali smo pred sam kraj uspeli golovima Peje i Fiće da izjednačimo. Presudna je bila utakmica u četvrtfinalu protiv kraljevačke Bubamare, za koju smo čuli da je jedna od najboljih škola fudbala u Srbiji, gde smo se malo uplašili jer su fizički mnogo jači od nas. Posle te pobede na penale kao da smo dobili krila i sve je išlo nekako lakše do pobede.“


Za ekipu „Tempo radio“ sastavljenu od petlića Timoka i Malog Bora nastupali su: golman Uroš Đurđevac, Lazar Đurđevac, Nikola Milojić – Gike (1 gol), Vladimir Kuzmanović (3 gola), Jovan Pejić (1 gol), Veljko Avramović (1 gol iz penala), Rastko Nikolić (3 gola + 1 iz penala), Filip Jorgovanović (2 gola).

Оставите одговор