„Baletski koncert“ Narodnog pozorišta iz Beograda dolazi u Zaječar

U ponedeljak 24. juna u 19 časova, na sceni zaječarskog teatra biće održan ,,Baletski koncert“ Narodnog pozorišta iz Beograda. U programu će učestvovati šestoro solista-prvaka Narodnog pozorišta koji će izvoditi baletske duete i solo tačke iz popularnih baleta. Nakon programa će se održati susret publike sa baletskim umetnicima, u okviru koga će se razgovarati o baletu i baletskoj umetnosti. Ulaz je besplatan .

Opširnije

Projekcija filmova „Slalom“ i „Sport na filmu“ 23. juna u Pozorišnom muzeju

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru ovog vikenda završava se Francuski filmski karavan, projekcijom filma ,,Slalom”, poslednjeg iz ciklusa ,,Sport na filmu”. Film je priča o nadarenoj petnaestogodišnjakinji Liz koja je na putu da postane prvakinja u skijanju. Fred, bivši šampion a sada trener, rešen je da od nje napravi zvezdu. Ona je hrabra, smela i neustrašiva, ali će morati da izdrži više od fizičkog I emocionalnog pritiska treninga. Film će biti prikazan na letnjoj sceni Pozorišnog muzeja, u nedelju 23. juna, od 21 čas. Ulaz je besplatan .

Opširnije

Marinovac sutra bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Zaječar radi na otklanjanje kvara radi kvalitetnije snabdevanje električnom energijom korisnika, prevencije kvarova i pripreme distributivne mreže za predstojeću sezonu. Zbog toga, sutra, 20. juna, u periodu od 09 do 12 časova, bez električne energije biće meštani Marinovca. „Najveći deo radova je organizovan bez isključenja krajnjih kupaca. Neke aktivnosti nije moguće sprovesti bez obustave napajanja, zbog obezbeđenja bezbednih uslova za rad naših zaposlenih. Korisnike molimo za razumevanje. Tokom trajanja radova molimo korisnike da isključe svoje uređaje sa mreže i da ih ponovo uključe po obnavljanju snabdevanja električnom energijom“,…

Opširnije