„Highlander“ Avantura planinarenja i spavanja pod vedrim nebom

Od 03. do 07. jula na Staroj planini održava se međunarodni događaj „Highlander“ – Avantura planinarenja i spavanja pod vedrim nebom. Prijavljeno je više od 300 učesnika iz celog sveta. Događaj obuhvata tri trase-formata: – 03.07. u 09:00 početak staze Hercules-100km, start je kod gondole (oko 70 učesnika),– 05.07. u 09:00 početak staze Pegasus-50km, start je kod gondole (oko 170 učesnika)– 06.07. u 09:00 početak staze Orion-30km, start je kod restorana Plaža (oko 70 učesnika). Organizator događaja  je „High peaks“ doo, u saradnji i uz podršku opštine Knjaževac i Turističke…

Opširnije

Krivična prijava protiv pijanog taksiste

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv pedesetjednogodišnjeg vozača taksija zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnogsaobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Sumnja se da je on juče, upravljajući „opelom“ sa 2,33 promila alkohola u organizmu i neprilagođenom brzinom, udario u sedamdesetdevetogodišnjeg biciklistu koji se kretao ispred njega, nakon čega je pobegao. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač bicikla je lakše povređen, a policija je osumnjičenog ubrzo identifikovala i pronašla.

Opširnije

Drugi po redu sabor tradicionalnog narodnog stvaralaštva ,,Rucman” u Glogovici

U četvrtak, 4. jula, u Glogovici kraj Zaječara biće održan drugi po redu sabor tradicionalnog narodnog stvaralaštva ,,Rucman”.  U bogatom kulturno – umetničkom programu učestvovaće КUD-ovi iz zaječarskih sela: Velike Jasikove, Gradskova, Dubočana, Rgotine, Šljivara, Halova i sela domaćina. Nastupiće i KUD ,,Tanda” iz borskog sela Tande.  Defile učesnika počinje od 18.45h, a početak kulturno-umetničkog programa je u 19 sati. Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Glogovica, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Opširnije

U Zaječaru završen VI tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu „Joca Mihailović – K3″

Intoniranjem himne „Bože pravde“ sinoć je u zaječarskom naselju Kotlujevac spuštena zavesa na šesti po redu tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu „Joca Mihailović – K3″. Pobednik u kategoriji seniora je ekipa „Đorđević gradnja“ iz Bora koja je nakon boljeg izvođenja penala, savladala ekipu „Auto škola Rakić“ iz Zaječara. Finalna utakmica u regularnom delu završena je bez golova. Treće mesto zauzela je ekipa „Sicilijana“ takođe iz Bora.

Opširnije

Konkurs za učešće demo bendova na 57. „Gitarijadi”

„Zaječarska Gitarijada” pozvala je demo bendove da prijave svoje učešće na 57. „Gitarijadi” koja se održava od 29. do 31. avgusta 2024. godine. Pravo učešća na Konkursu: – Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Podnošenje prijava i uslovi Konkursa: – Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu „Gitarijade”: www.gitarijada.rs. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa…

Opširnije

269. broj časopisa za kulturu, umetnost i društvena pitanja ,,Razvitak“

U četvrtak 4. jula u Pozorišnom muzeju biće predstavljen najnoviji 269. broj časopisa za kulturu, umetnost i društvena pitanja ,,Razvitak“ , u izdanju Narodnog pozorišta Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović“. O sadržaju ovog broja časopisa govoriće: Vladimir Đuričić, direktor Pozorišta, Vlasta Mladenović, urednik časopisa, Nebojša Simeonović, publicista, Jadranka Bjedov, profesorka i dr. Miodrag Todorović, demograf. Početak je u 12 sati a ulaz je slobodan!

Opširnije