Nove mere tokom vikenda: Radiće samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i pumpe

Krizni štab Vlade Srbije odlučio je da tokom okog vikenda, na teritoriji Srbije sve bude zatvoreno, osim apoteka, benzinskih pumpi i radnji prehrambene robe.

Održavanje koncerata je zabranjeno, a kulturni sadržaji moći će da se organizuju uz poštovanje predviđenih mera, s tim što za ovaj vikend pozorišta neće raditi. Takođe, srednje škole ostaju na onlajn režimu i sledeće nedelje, a stariji razredi osnovnih škola biće na onlajn nastavi nedelju dana. Učenici nižih razreda osnovne škole nastavu će nastaviti onako kako su imali i do sada. Ukinuta je i odredba po kojoj je bilo moguće da se organizuju događaji do 500 ljudi, što su pojedini zloupotrebljavali za organizaciju koncerata. Iz Vlade Srbije napominju da šalter prodaje hrane u restoranima i šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nisu dozvoljeni. Takođe, zbog usvojenih mera Kriznog štaba sutra neće raditi ni blagajna Javnog komunalno – stambenog preduzeća.

Rad će biti dozvoljen objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja poput obućara, staklorezaca i krojačkih radnji. Dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja, ali isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom smeštaju. Tokom vikenda će smeti da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Prethodni članci