Timok 1919 odneo velika tri boda sa Banjice

Fudbaleri zaječarskog Timoka pobedili su danas Rad na Banjici rezultatom 2:1 i sigurnim koracima nastavljaju trku u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Po veoma teškom i klizavom terenu izabranici Srđana Stojčevskog su napali „građevinare“ od samog starta, što se ispostavilo kao dobro, jer je u 38. minutu kapiten zaječaraca Igor Pantića jednu povratnu loptu pretvorio u gol. Ovim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Šef Stručnog štaba domaćina Zoran Rendulić pokušao je izmenama da osveži svoj tim ali je u 58. minutu ovogodišnje pojačanje Timoka napadač Pavle Radunović, inače dete Rada, pretrčao kompletnu odbranu i poslao loptu u dalji ugao mladog golmana Nikole Đurkovića za veliko vođstvo zaječaraca od 0:2. Vrlo brzo su igrači Rada smanjili vođstvo iz penala preko Slaviše Stojanovića. Desni bek Timoka, Nikola Žerjal igrao je rukom u šenaestercu u 64. minutu igre a sudija Nenad Đorđević iz Guče se ni jednog trenutka nije dvoumio da pokaže na belu tačku. Do kraja utakmice su igrači Rada konstantno napadali ali nisu uspeli da ugroze gol Nikole Petrović. Imali su i zaječarci jednu zrelu priliku ali su se Ivan Davidović i Pavle Radunović spetljali u šesnaestercu Rada.

U narednom kolu Timok 1919 na Kraljevici dočekuje Javor Matis dok Rad gostuje IMT-u sa Novog Beograda.

RAD – TIMOK 1919 1:2 (0:1)

BEOGRAD: Stadion: Kralj Petar Prvi. Gledalaca: 150. Glavni sudija Nenad Đorđević (Guča), pomoćnici Nemanja Jovanović-Džajić (Ub) i Stefan Jeremić (Priboj). Strlci: Igor Pantić u 38. minutu, Pavle Radunović u 57. minutu (Timok 1919) i Slaviša Stojanović u 64. minutu iz penala (Rad). Žuti kartoni: Nikola Žerjal, Pavle Radunović (Timok 1919) i Nikola Đorić (Rad), Crveni karton: Nikola Tričković (Timok 1919).

RAD: Đurković, Stević (Vučićević), Đorić, Gojković, Lalatović, Radlovački (Mandić), Blažić (Gašić), Radivojević, Stefan Stojanović (Marković), Slaviša Stojanović, Stanojević (Jakovljević).

TIMOK 1919: N. Petrović, Simonović, Pantić, Đorđević, Tričković, Anđelović, Žerjal (Toure Aboubacar Sidik), Davidović, S. Petrović, Mašić (L. Nikolić), Radunović.

Prethodni članci