XI Međunarodna izložba pasa svih rasa „CACIB Zaječar 2022” održana u Zaječaru

Pobednik 11. Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB 2022. u Zaječaru je avganistanski hrt Anulu.

U Zaječaru je održana 11. Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB 2022. na kojoj je predstavljeno 306 pasa 99 rasa iz Srbije i inostranstva. Za najlepšeg psa izložbe proglašen je avganistanski hrt Anulu.

„Avganistanski hrt Anulu do sada je pobeđivao na mnogim međunarodnim izložbama. Spremamo se za Evropsko takmičenje u Parizu krajem meseca, a nakon toga idemo u Madrid na Svetsko prvenstvo i za ovu godinu pokrili smo sve važne izložbe. CACIB 2022. u Zaječaru je na visokom nivou i za region i za celu Srbiju, broj pasa je impresivan. U Zaječar dolazim godinama i mogu da kažem da je jako dobra organizacija. Pohvalio bih organizatore i sudije koji su odradili odličan posao“, rekao je Miloš Strizović, vlasnik najlepšeg psa.

Oko stotinak ljubitelja pasa uživalo je na 11. Međunarodnoj izložbi CACIB 2022. u Zaječaru, a na ovoj izložbi prvi put su prezentovane i neke nove rase.

„Kinološko društvo Zaječar je ponosno kao organizator, jer su sve izložbe održane ovde u Zaječaru, na Popovoj plaži. Učestvovalo je 306 pasa 99 rasa, što je za nas rekord. Građani Zaječara mogli su da vide na ovoj izložbi neke rase koje su retke i koje su skoro priznate. Bilo je 88 izlagača iz inostranstva, a izložba je protekla u najboljem redu. Vremenski uslovi su nas poslužili. Mi se zalažemo da svi psi budu realno ocenjeni i da građanima prezentujemo kako treba da se izvode psi“, kaže Vlada Videnović, predsednik Kinološkog društva Zaječar.

Organizator izložbe je Kinološko društvo Zaječar.

Prethodni članci