Neka se u Boru deca rađaju i lepe stvari događaju

Udruženje roditelja „Bebironče“ u Boru pruža značajnu podršku roditeljima

Udruženja „Bebironče“ u Boru nastalo je sa idejom da se roditeljima pomogne u vaspitavanju i odgoju dece. Udruženje roditelja „Bebironče“ u Boru osnovano je 12. marta 2014. godine, a osnovni ciljevi su: unapređenje i poboljšanje kvaliteta porodičnog života, edukacije roditelja o roditeljstvu, pomaganje roditeljima u vaspitanju i odgajanju dece, problemima i izazovima svakodnevnog života, a u pravcu podsticaja zdravijeg i kvalitetnijeg života i sve to kroz mrežu podrške i saradnje sa institucijama, organizacijama i udruženjima koje se u okviru svojih delatnosti bave pravima dece i roditelja.

„Pre 10 godina smo došli na ideju da doprinesemo, kako stručno tako i kao roditelji, unapređenju kvalitetnijeg porodičnog života, da roditeljima pomognemo u vaspitavanju i odgoju dece. Iz te ideje se izrodilo Udruženje roditelja ‘Bebironče’. Kroz ovih 10 godina, organizovali smo niz aktivnosti koje su usmerene ka zdravijem porodičnom životu, ali i ostvarenju većih roditeljskih prava. Organizovano je niz korisnih i edukativnih tribina, radionica, mnogo izleta i ekskurzija. Udruženje to ne bi moglo da realizuje bez niza saradnika i podrške koju je imalo, pre svega u vidu donacija ali i drugih vidova podrške“, kazala je Aleksandra Takač, pedagog i majka dvoje dece.

Ovo Udruženje nedavno je obeležilo 10 godina postojanja. Ovom prilikom prisutnima su predstavili svoje sprovedene akcije tokom decenije rada, sa ciljem unapređenja kvalitetnijeg porodičnog života. Obeležavanju jubileja Udruženja „Bebironče“ prisustvovao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima.

„Ovo je jedna sjajna i lepa priča, neverovatni ljudi koji su deo Udruženja, svoj život su posvetili unapređenju života dece i najmlađih. Imali su mnogo akcija u predhodnih 10 godina, i to veoma uspešnih. U godinama koje su iza nas ispunjene su trudom da našoj deci ulepšaju detinjstvo i zaista im čestitam na svemu što su do sada uradili. Želim im još puno ovakvih ali i boljih godina, a verujem da će uz ovakvu energiju one takve i biti“, poručio je Milikić.

Ovom prilikom podeljene su i zahvalnice kompanijama, ustanovama i pojedincima zaslužnim za podršku u radu Udruženja roditelja „Bebironče“.

„Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Bora.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Prethodni članci