52. „Hajduk Veljkovi dani“ sutra u Lenovcu

U subotu 17. avgusta u Lenovcu , rodnom mestu slavnog srpskog Vojvode Veljka Petrovića, biće održani 52. ..Hajduk Veljkovi dani“, najstarija kulturno-sportska manifestacija na teritoriji grada Zaječara. Program će početi polaganjem venca na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru u 8.00h . U Hramu Svetog oca Nikolaja u Lenovcu u 9.00h biće služena Sveta liturgija, a u 10.00h biće položen venac na spomenik Hajduk Veljku u Lenovcu. Od 12.00h posetioci mogu obići Muzej Hajduk Veljka u Lenovcu.

Tokom dana biće održana takmičenja u hajdučkom višeboju, a tokom večeri biraće se hajdučka lepotica. Promocija knjige .. Lenovac“, autora Stevana Veljkovića biće priređena od 17,45h. Nakon defilea učesnika, kulturno umetnički program počeće u 19.00h. Učestvovaće KUD-ovi iz: Halova, Grlišta, Grljana, Gamzigrada i Zaječara.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Grad Zaječar a u realizaciji pored Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu ..Zoran Radmilović“, učestvuje Sportski savez Zaječara, Matična biblioteka ..Svetozar Marković“ Zaječar, i Mesna zajednica Lenovac. Dobro došli!

Prethodni članci