Radivoje Raša Bukvić u „Mojih 50“

Ovonedeljni gost u emisiji „Mojih 50“ biće srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac Radivoje Raša Bukvić. Slušajte svakog radnog dana od 18 časova na Tempo Naxi radiju.

Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Radivoje Raša Bukvić je rođen 20. novembra 1979. godine u Somboru, srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac. Epizodnom ulogom  u filmu „011 Beograd“ započeo je svoju glumačku karijeru 2003. godine, dok je široj publici postao poznat zahvaljujući popularnoj televizijskoj seriji „Stižu dolari“ Siniše Pavića, u kojoj je briljirao kao Danilo Šćepanović. Takođe je ostvario značajnu ulogu u popularnoj seriji „Moj rođak sa sela“. 

Bukvić je prisutan i na međunarodnoj, filmskoj sceni. Značajne uloge ostvario je u američkim i francuskim filmovima poput „Largo Vinč“, „Koko Šanel i Igor Stravinski“, „Umri muški 5“, „Transporter“, „96 sati“ i „Noćna potera“, gde je svojim izuzetnim glumačkim umećem stekao priznanje i popularnost van granica Srbije. Ipak, u Srbiji i regionu najveću popularnost je dostigao kao protagonista u kriminalističkoj seriji „Besa“.

Radnja ove popularne serije smeštena je u Srbiju, Crnu Goru i Albaniju i prati naizgled običnog porodičnog čoveka Uroša Perića (Radivoje Bukvić) kome se menja ceo život nakon saobraćajne nesreće. U napetom serijalu, likovi su u svakoj epizodi suočeni sa dramatičnim izborima i na različite načine pokušavaju da se izvuku iz situacija u koje su uvučeni.

Radivoje Bukvić privukao je ogromnu pažnju zahvaljujući filmskom ostvarenju Dragana Bjelogrlića pod nazivom „Čuvari formule“, koje je krajem prošle stiglo na bioskopska platna u Srbiji. U pomenutom filmu tumači lik Dragoslava Popovića, eminentnog stručnjaka u oblasti nuklearne fizike. Film je oduševio javnost u Srbiji, a Bukvića upravo stavio na pijadestal trenutno najtraženijih glumaca na našim prostorima.

U emisiji ,,Mojih 50“ Raša će, pored ostalih, odabrati i pesmu kantautora koji ,,svojim glasom menja žanr“, a koga je slučajno dva puta sreo na pariskim ulicama, dok su obojica živeli tamo. Biće tu i jedna ,,haiku“ pesma, kao i ona zbog koje je i prvi put zaplakao.

Emisija ,,Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

Prethodni članci