Electro pop atrakcija iz Teksasa dolazi u Zaječar

U subotu, 24. avgusta, stanovnike istočne Srbije očekuje koncertni događaj sezone! U Omladinski centar, pravo iz Teksasa, stiže Night Drive, bend kojeg je renomirani muzički magazin Spin opisao kao „Tačno ona vrsta sjajnog zvuka, sa prizvukom Interpol i Lower Dens, koji je idealan za slušanje dok jurite međudržavnom autoputem brzinom od 90 milja na sat usred noći.“

Night Drive je nastao tako što su se Rodney Connell i Brandon Duhon, obojica iz Teksasa, sreli u Meksiko Sitiju na ponoćnoj projekciji filma Panosa Cosmatosa „Beyond The Black Rainbow“. Povezala ih je ljubav prema filmu i elektronskoj muzici i ubrzo su otkrili da su obojica muzičari čiji su se prethodni bendovi upravo raspali.

Night Drive pravi modernu i energičnu sint-pop muziku sa zaraznim melodijama, umotanim u izražajne tekstove, i pulsirajućim plesnim ritmovima. Zbog toga se njihove pesme često mogu čuti u filmovima, na televiziji i na radiju. Jedan od njihovih prvih singlova, After Dark, poseduje bas liniju koja slobodno može da se svrsta rame uz rame sa bas deonicama ultimativnih hitova poput Blue Monday poznatog sastava New Order.

Do sada su na različitim turnejama i festivalima delili binu sa velikanima elektronske muzike poput Crystal Castles, Ladytron, CHVRCHES, Austra i The Psychedelic Furs. Zahvaljujući tome, Night Drive je stekao reputaciju očaravajućeg benda koji se jednostavno mora videti uživo. Već u novembru, bend će nastupati na prestižnom Levitation festivalu.

Nakon eksplozivnog debija, Position I, bubnjar Nick Dudek se pridružio duetu i postao završni deo mašine, a Night Drive je postao kompletan. Naredno izdanje, prvi LP pod nazivom Night Drive, je dobilo veoma pozitivne kritike od strane stručne javnosti i fanova, što im je omogućilo da rašire svoja krila u muzičkom smislu i postignu nove komercijalne visine. Sjajni singlovi sa ovog albuma kao što su Rise and Fall, Easy to Lie i Young Rivals su postali hitovi zahvaljujući kojima je bend proširio svoju bazu fanova. Sa nizom uspešnih singlova i prošlogodišnjim EP-om Position II, ovaj sint-pop trio nastavlja da oduševljava publiku širom sveta. Udarni singl sa Position II pod nazivom „Summerwaves“, vas na čas vrati u trenutke sanjarenja tokom vrelog letnjeg dana. Trenutno završavaju svoj novi album koji će izaći početkom 2025. godine.

Night Drive je svoju prvu evropsku turneju započeo u Banja Luci, koncertom koji je održan 14. avgusta. Turneja će pored Bosne i Hercegovine obuhvatiti i Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, gde će Night Drive nastupiti na poznatom Fekete Zaj festivalu zajedno sa imenima poput Jesus and Mary Chain i Clan of Xymox.

U subotu, 24. avgusta će nastupiti u zaječarskom Omladinskom centru, gde je u toku pretprodaja karata. Telefon za informacije i rezervacije je 060/ 7444 012. Ovo je onaj od koncerata koji ljubitelji muzike iz istočne Srbije nikako ne bi smeli da propuste.

Prethodni članci