Zorana Arunović ove nedelje u „Mojih 50“

Ovonedeljni gost u emisiji „Mojih 50“ biće Zorana Arunović srpska reprezentativka u streljaštvu. Slušajte svakog radnog dana od 18 časova na Tempo Naxi radiju.

Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Zorana Arunović je rođena 22. novembra 1986. godine u Beogradu i poznata je srpska reprezentativka u streljaštvu. Postala je svetska prvakinja 2010. godine u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara i dobila nagradu „sportistkinja godine“ u Srbiji. Ove godine je oduševila celu naciju osvojivši zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u paru sa Damirom Mikecom, u miks disciplini 10 metara vazdušni pištolj. Zorana se aktivno bavi streljaštvom od 2001. godine, a počela je u klubu Policajac. Kasnije prelazi u Crvenu zvezdu. Svetsku slavu stekla je na prvenstvu u Minhenu 2010. godine, gde postaje svetska prvakinja u vazdušnom pištolju na 10 metara. Takođe, osvojila je pojedinačnu i ekipnu srebrnu medalju u disciplini 25 metara MK pištolj.

Kao prva srpska sportistkinja obezbedila je vizu za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu, a u septembru 2010. godine dolazi na prvo mesto liste Međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF) u disciplini vazdušni pištolj. Krajem godine dobija priznanje za najboljeg ženskog sportistu od Olimpijskog komiteta Srbije. Godine 2011. Streljački savez Srbije proglašava je za najboljeg ženskog strelca u Srbiji.

Na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine takmičila se u dve kategorije: vazdušni pištolj na 10 metara i MK pištolj na 25 metara. U finalu discipline vazdušni pištolj osvaja 7. mesto, dok u disciplini MK pištolj zauzima 4. mesto. Na rang listi Svetske streljačke federacije za 2013. zauzima prvo mesto u vazdušnom pištolju i drugo mesto u malokalibarskom pištolju. Na listi Evropske streljačke konfederacije je na prvom mestu u obe kategorije.

U emisiji ,,Mojih 50“ olimpijska pobednica će otkriti koje pesme je često slušala u vožnji na trening i nazad kući i na koji način ih je pevala, posebno duete. Čućete i jednu ,,lokalpatriotsku“, kao i anegdotu o jednom kafiću koji je nosio naziv po gradu u kome je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama, a sve to u vezi sa jednom pesmom.

Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

Prethodni članci