Jelena Gavrilović ove nedelje u „Mojih 50“

Ovonedeljni gost u emisiji „Mojih 50“ biće Jelena Gavrilović. Slušajte svakog radnog dana od 18 časova na Tempo Naxi radiju.

Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Jelena Gavrilović je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majera. Prvu pozorišnu ulogu odigrala je u predstavi „Snoviđenje“ lazarevačkog „Puls teatra“. Za vreme i nakon završetka studija igrala je u „Srpskom Narodnom pozorištu“ u Novom Sadu u predstavi „Šibanje“. Svojim odličnim vokalom očarala je pozorišnu publiku u mjuziklima „Brilijantin“ i „Kosa“.

Pored uloga u pozorištu ostvarila je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama. Debitantsku ulogu imala je u filmu „Na lepom plavom Dunavu“ Darka Bajića, za koju je dobila nagradu na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu. Ostvarila je jednu od glavnih uloga u „Srpskom filmu“ Srđana Spasojevića. Igrala je u ostvarenjima: „Braća po babine linije“, „Sinđelići“, „Nemanjići – Rađanje kraljevine“, „Istine i laži“, „Ubice mog oca“…

Zbog izvanrednih vokalnih sposobnosti, Jelena je radila i na brojnim sinhronizacijama. Pozajmila je glas Elsi u sinhronizaciji animiranog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ iz Diznijevog studija, otpevavši tako i pesmu „Sad je kraj“, a njena izvedba pesme je jedna od 25 svetski najboljih. Svoj pevački i izvođački talenat pokazala je kao učesnica druge sezone šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“ u kome je osvojila simpatije publike i žirija. Nastupala je u okviru kultne predstave „Ateljea 212“, „Brod plovi za Beograd“ u kome glumci tradicionalno svakog decembra u kabaretskoj formi izvode različite numere.

Jelena Gavrilović pojavila se prošle godine britanskom filmu “Gassed Up” u produkciji Amazon Prime Video. U pitanju je akcioni triler reditelja Džordža Amponsa. Film je premijerno prikazan na Prime Video u Velikoj Britaniji i Irskoj u 2023. godine. Scenario su napisali Arči Medoks i Taz Skajlar, a pored Jelene Gavrilović glavne uloge tumače Stiven Odubola, Skajlar, pevačica Mej Miler, Heri Pinero i mnogi drugi…

Ove godine Jelena je bila je član ekipe projekta za decu „Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova“. Uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod vođstvom maestra Mikice Jevtića izvela je uživo uz ovacije numere iz filma „Zaleđeno kraljevstvo“: „Sad je kraj“ i „Otkrij se“, na dva dvočasovna Diznijeva koncerta.

U emisiji ,,Mojih 50“ Jelena će, pored ostalih, odabrati pesmu Nine Badrić koja je bila namenjena Zdravku Čoliću. Saznaćate i koju pevačicu je najviše imitirala u detinjstvu, kao i za koju novu pesmu je dobila poziv da glumi u spotu. Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na  Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

Prethodni članci