UNICEF podržava program „Podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ u Boru

Zamenica direktorke UNICEF-a Karol Vinjo posetila je grad Bor, a sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarala je o implementaciji programa koje ovaj UNICEF podržava. Na sastanku u Gradskoj upravi u Boru bilo je reči o programu „Podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru“, nenasilnom disciplinovanju dece, kao i podršci hraniteljstvu. Sastanku u lokalnoj samoupravi prisustvovali su partneri programa, predstavnici Doma zdravlja, Predškolske ustanove „Bambi“ i Centra za socijalni rad, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Ovaj projekat se u Boru, uz pomoć UNICEF-a realizuje već nekoliko godina. Značajan je za decu, mlade i njihove roditelje, jer im kroz osmišljen program mera omogućava bolje životne uslove. UNICEF će nastaviti da pomaže programe razvoja boljih uslova za odrastanje dece. Takođe, biće podržani i programi podrške za decu iz ranjivih grupacija kroz različite obuke, mentorske programe i razvoj kapaciteta za njihovo sporovođenje“, istakla je Karol Vinjo, zamenica direktorke UNICEF-a.

Gradu Boru od velikog je značaja podrška UNICEF-a, kazala je Tamara Paunović, članica Gradskog veća u Boru.
„Grad Bor je kroz ovu saradnju mnogo naučio i uveo niz inovacija u rad Patronažne službe. Jedan od značajnih koraka bio je i uključivanje programa Škole roditeljstva u Predškolsku ustanovu Bambi i Centar za socijalni rad. Za nas je jako značajan ovaj projekat i mi smo maksimalmo iskoristili podršku UNICEF-a. Škola roditeljstva i u okviru nje psihofizička priprema trudnica za porođaj koja se obavlja u Patronažnoj službi borskog Doma zdravlja za sada odlično funkcioniše. Sve je više porodilja koje su obuhvaćene ovim programom“, dodala je Paunović.

Gospođa Vinjo je obišla Školu roditeljstva i Razvojno savetovalište u Domu zdravlja u Boru. Poseta je organizovana u okviru pripreme novog petogodišnjeg plana rada UNICEF-a u Srbiji i saradnje sa institucijama.

„Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Bora.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Prethodni članci