Mesečna Arhiva: novembar 2017

Zaječar: “Posredovanjem do promene“ na temu “Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’

Danas je u prostorijama Regionalne Privredne komore u Zaječaru održana Konferencija  u okviru projekta “Posredovanjem do promene“ na temu Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’ koju  zajedno organizuju UG “Kokoro“ – Bor i Timočki klub Knjaževac u saradnji sa Regionalnom Privrednom komorom Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, Nacionalnom asocijacijom medijatora Srbije i Centrom za socijalni rad Bor. Šta je medijacija  rekla je ispred Nacionalne asocijacije medijatora Srbije, Ana Toskić

TOC: Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a u Zaječaru

Timočki omladinski centar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće Međunarodni dan borbe protiv HIV- a i AIDS-a – 1. decembar. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a biće održana u petak 1. decembra 2017. godine, u periodu od 14 do 16 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Tom prilikom biće organizovano besplatno dobrovoljno poverljivo testiranje na HIV, kao i deljenje prezervativa i edukativnog materijala. Takođe u petak, aktivisti TOC-a u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u periodu od 9:35 – 9:55 časova, razogovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

Zaječar: „Sportske početnice“ u OŠ Ljubica Radosavljević Nada

Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Školskom upravom Zaječar, Predškolskom upravom „Đulići“ i osnovnim školama sa teritorije grada Zaječara i ove godine realizuje program „Sportske početnice“. Danas je ovaj progrma realizovan u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Koordinator programa je Ljiljana Subić ispred Sportskog saveza, a ona ističe da je veoma važno početi sa vežbama odnsono zdravim načinom života u ranom detinjstvu.

Fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа

Sutrа, 1. decembrа u velikoj sаli Grаdske uprаve u Zаječаru sа početkom u 15 sаti svim fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа. Dodeli sportske opreme prisustvovаće grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić, pomoćnik grаdonаčelnikа zа omlаdinu i sport Milаn Stаnković i Milorаd Vučković predsednik Grаdskog fudbаlskog sаvezа u Zаječаru.

Crveni Krst Zaječar: Predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv side

Svetski AIDS dan  okuplja ljude sirom sveta sa ciljem usmeravanja pažnje na HIV pandemiju. Ovaj dan, koji se ove godine  29. put obeležava u svetu pruža priliku da se osobe infornišu  o aktuelnoj epidemioloskoj situaciji, značaju testiranja na HIV i nacinima zastite od navedene infekcije.Ovogodišnja kampanja u Republici Srbiji se realizuje pod sloganom “Testiraj se na HIV jer je važno da znas“.

Knjaževac: Javna rasprava o nacrtu Odluke o lokalnim administrativnim taksama

Opštinsko veće opštine Knjaževac je, na sednici održanoj 29. novembra 2017. godine, utvrdilo Nacrt Odluke o lokalnim administrativnim taksama. Odluka se objavljuju na javni uvid i javna rasprava se zakazuje za petak,  8. decembar. Početak je u 11 sati, u sali Opštinskog veća. Pozivaju se svi zainteresovani građani da uzmu učešće u javnoj raspravi. Nacrt odluku preuzmite OVDE

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ proslaviće 39. godišnjicu rada i Krsnu slavu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ proslaviće  39. godišnjicu rada i Krsnu slavu Vavedenje Presvete Bogorodice u ponedeljak, 4. decembra. Obred rezanja slavskog kolača je u 12 sati. U okviru proslave biće priređeno i otvaranje restorana „Atrijum“ u sklopu Specijalne bolnice, kao i otvaranje Staze zdravlja.

 

Danas bez struje na područiju Zaječara

Zbog radova na trafo stanici, u sredu, 29. novembra,  bez električne energije su potošači u  Velikom Izvoru. Struje u ovom selu neće biti u terminu od 11 sati do 13:00 časova. Bez električne energije je i jedan deo potrošača u Kotlujevcu. Struje neće biti u ulici Hajduk Stanka, u Novosadskoj od broja 20 do broja 60, u ulici Timočki kej, u Šibeničkoj brojevi 3 i 4, u Titogradskoj od broja 38 do broja 43, u Medjumurskoj brojevi 2 i 4 i u Sarajevskoj ulici od broja 29 do broja 51. U ovom naselju struje neće biti od 10 do 14 časova, zbog radova na mreži.

Održane 7. i 8. sednica Skupštine grada Zaječara: Budžet, Osnivanja, likvidacije, imenovanja, cene komunalija i usluga

Nakon gotovo desetočasovnog zasedanja gradskog Parlamenta i 50 tačaka na dnevnom redu okončana je 7. po redu sednica Skupštine grada Zaječara, a nakon čega je usledila odmah i 8. sednica sa jednom tačkom na dnevnom redu. Na dnevnom redu sedme sednice pred odbornicima našlo se 39 tačaka , ali je usvajanje dopune od 11 tačaka osporeno od strane opozicije, te se odvijanje daljeg toka zasedanja odužilo. Obornici grada Zaječara usvojili su predlog Odluke o četvrtom dopunskom budžetu grada Zaječara za 2017. godinu, sa izmenama kadrovskog plana za istu godinu. Nacrtom usvojenim na poslednjoj sednici Gradskog veća, ovom odlukom ukupan budžet uvećava se za oko 5,5 miliona dinara. 

Crveni krst sprovodi predavanje na temu ’’Bolesti zavisnosti’’

Crveni krst Zaječar tradicionalno svake godine sprovodi predavanje na temu ’’Bolesti zavisnosti’’. Predavanje je namenjeno učenicima VIII razreda. U toku jednog školskog časa putem prezentacije učenike osmog razreda osnovne škole upoznaće sa bolestima zavisnosti (pušenje, alkoholizam, narkomanija…).
Predavanja će biti realizovano:
– sreda 29. novembar – OŠ Hajduk Veljko u 9:55 sati
– sreda 29. novembar – OŠ Ljubica Radosavljevic –Nada u 11:00 sati
– četvrtak 30. novembar. – OŠ Dura Jakšić u 13:15 sati
– petak 1. decembar – OŠ Ljuba Nešić u 12:30 sati.