TOC: Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a u Zaječaru

Timočki omladinski centar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće Međunarodni dan borbe protiv HIV- a i AIDS-a – 1. decembar. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a biće održana u petak 1. decembra 2017. godine, u periodu od 14 do 16 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Tom prilikom biće organizovano besplatno dobrovoljno poverljivo testiranje na HIV, kao i deljenje prezervativa i edukativnog materijala. Takođe u petak, aktivisti TOC-a u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u periodu od 9:35 – 9:55 časova, razogovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

U okvriu ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra deliće sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju.

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar realizovaće u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV/AIDS-om.

Slogan ovogodišnje kampanje je „Testiraj se na HIV je važno je da znaš“.

Timočki omladinski centar u narednom periodu realizovaće i besplatno dobrovoljno testiranje na HIV i na trgu u Negotinu.

U prethodnom periodu vršnjački edukatori Timočkog omaldinskog centra za prevenciju HIV-a i AIDS-a realizovali su edukativne radionice za svoje vršnjake u srednjim školama u Zaječaru. Oni će ovu praksu nastaviti i u narednom periodu, kako tokom decembra, meseca prevencije HIV-a i AIDS-a, tako i tokom naredne godine.

Prethodni članci

Leave a Comment