Dnevna Arhiva: 13. децембра 2017.

Ski opening od 14. do 17. decembra

Manifestacija “Ski opening“ koja počinje sutra i trajaće  do 17. decembra, zvanično otvara zimsku sezonu na Staroj planini. Javno preduzeće “Stara planina“ u saradnji sa lokalnim samoupravama i sponzorima pripremilo je za ovu priliku,  brojna dešavanja, promocije i zabavne programe. U ski centru će od četvrtka, 14. decembra, raditi gondola i prateće staze na kojima ima 30 centimetara utabanog snega. Tokom ski openinga  14. i 15. decembra skijanje će biti besplatno za sve posetioce, dok će za poslednja dva dana manifestacije važiti popust od 70 odsto na cenu ski karata.

Zaječar: Pojedini potrošači u ulici Nikole Pašića bez struje

Zbog radova na trafo stanici bez električne energije sutrea, 14. decembra, od 9 do 11 sati, biće potrošači u ulici Nikole Pašića i to brojevi: 1, 9 i 15.

Zaječar: Najava proslave dočeka Nove 2018. godine na Trgu

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, održao je konferenciju za novinare na kojoj je uglavnom  bilo reči o proslavi najluđe noći u Zaječaru. Dana 31. decembra nastupaće učenici zaječarskih škola. Nastup OK benda zakazan je 22 sata i 30 minuta, rekao je Ničić i naglasio da će tačno u ponoć zaječarci uživati  vatrometu. 

Zaječar: Održana sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća, razmatran je Amadman podnet na Predlog Odluke o budžetu grada Zaječara za narednu godinu, sa Predlogom kadrovskog plana za narednu godinu, Nacrt odluke o brisanju korsinika javnih sredstava sa evidnecije indirektnih korisnika javnih sredstava, Predlog zaključka o povlačenju predloga odluke o osnivanju Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, utvrdjenog na 22. sednici Gradskog veća 

Knjaževac: 19. sednica Skupštine opštine Knjaževac

19. sednica Skupštine opštine Knjaževac biće održana u utorak, 19. decembra, u Domu kulture. Početak je u 10 sati. Na dnevnom redu naćiće se pet tačaka: Predlog odluke o budžetu opštine Knjaževac, Predlog kadrovskog plana u opštini Knjaževac, predlog odluke o lokanim i administrativnim taksama. Odbornici će takođe razmatrati Predlog odluke o načinu obavljanja komunalne delatnosti upravljanja javnim parkiralištima kao i predlog odluke o vrstama propisa koji donosi Skupština opštine za koje je obavezna javna rasprava.

 

Boljevac: Obuka za negovateljice

U okviru projekta „Ekonomsko i socijalno osnaživanje žena u ruralnim područjima“ započeta je obuka za negovateljice, kojou pohađa dvadeset nezaposlenih žena. Po završetku obuke polaznice stiču sertifikat za obavljanje ovih poslova. Organizator je opština Boljevac u saradnji sa organizacijom KARITAS, a pod pokroviteljstvom Vlade Slovenije. Tamođe, projekat obuhvata i obuke iz oblasti ruralnog turizma, gajenja lekovitog bilja, pčelarstva i proizvodnje domaćih proizvoda. Pedesetak učesnica ovih obuka biće u prilici da apliciraa za dodelu grantova radi pokretanja, ili jačanja sopstvenog biznisa. Realizacija projekta trajaće do sredine naredne godine.

Knjaževac: Obeležen dan borbe kod Krente

U Krenti je obeležen datum kada je u ovom kraju  pre 76 godina vođena borba partizanskih odreda Svrljiga, Knjaževca i Boljevca sa Nemcima u Drugom svetskom ratu. Odata je počast i položeni su venci na spomenik palim borcima. Obeležavanju su prisustvovali predstavnici boračkih organizacija Svrljiga i Knjaževca.

Bor: 4. Memorijal Slobodana Božinovića

U petak, 22. decembra, u sali bioskopa „Zvezda“ biće održan 4. Memorijal Slobodana Božinovića. Početak je u 19 časova, a organizator je Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“‚. Ovа, sаdа već trаdicionаlnа mаnifestаcijа , posvećenа je legendаrnom virtuozu nа hаrmonici Slobodаnu Božinoviću. Svаke godine u progrаmu učestvuju njegovi bivši učenici, sаdа već priznаti umetnici, kаo i mnogi poznаti instrumentаlisti, poštovаoci njegovog delа. Sve učesnike Memorijаlа prаtiće orkestаr Ljubiše Božinovićа.

Knjaževac: Ambasadorka Češke otvorila radionicu u Tehničkoj školi

U Tehničkoj školi svečano je puštena u rad kožarska radionica.  Radionicu je otvorila ambasadorka Češke Ivana Hlavsova. Škola je Projekat uređenja i opremanja školske radionice realizovan od aprila do oktobra ove godine sa ciljem da se modernizuje i unapredi nastava stručnih predmeta kožarske i drugih struka.