Timok počeo pripreme za Prvu ligu

Posle skoro tri nedelje odmora u ponedeljak su sa pripremama za novu sezonu, na prvoligaškoj pozornici, posle sedam godina pauze, startovali i fudbaleri Timoka 1919. Prozivci je prisustvovalo 26 igrača, skoro svi iz minule sezone, a da li će neko od njih promeniti sredinu, znaće se narednih dana. Bila su prisutna i tri „klinca“ iz mlađih kategorija, kao i četiri novajlija, a na stručnom štabu je da proceniti njihove vrednosti i mogućnosti. Vratio se iz OFK Beograda i napadač Ivica Jovanović, koji je i ponikap u Timoku, a potom igrao u mnogim našim i inostranim elitnim klubovima.

Okupljene fudbalere i stručni štab pozdravili su Branimir Đorđević, predsednik, Ivan Vučković, direktor i Bora Dragićević, član UO kluba. Oni su toplim rečima pozdravili sve igrače i stručni štab, poželevši im dobro zdravlje, uspešan rad u pripremnom periodu i predočili im šta se od njih očekuje u predstojećoj sezoni u višem rangu takmičenja.
Još jednom sve čestitke za plasman u prvoligaško društvo, očekujem od vas maksimalno zalaganje, a mi iz uprave kluba i uz pomoć lokalne samouprave pokušaćemo da vas maksimalno ispratimo i ispoštujemo. Za neki dan stiče nova oprema od ugledne kompanije „NAAI“, čiju ćemo opremu nositi u novoj sezoni. Do 16. jula treniraćete ovde na stadionu, a potom odlazimo na desetodnevne visinske pripreme na Zlatiboru, gde ćemo odigrati 5 – 6 kontrolnih utakmica – istakao je Branimir Đorđević, predsednik kluba.

Bora Dragićević, član Upravnog odbora, takođe je biranim rečima pozdravio sve prisutne:
– Minulu sezonu a potom i baraž odigrali ste na visokom nivou i kvalitetne partije krunisali ste plasmanom u Prvu ligu. Očekujem od sve vas da i u drugom stepenu takmičenja, kao profesionalni fudbaleri, budete isto tako uspešni. Neki od vas imaju iskustva sa superligaških i prvoligaških terena, ali neki će po prvi put igrati u Prvoj ligi. Kvalitetnim partijama i pobeda doprinećete visokom plasmanu Timoka, ali ujedno biće to dobra prilika i da se vi pokažete u pravom svetlu i nastupa u nekom elitnom klubu – rekao je Bora Dragićević, član UO Timoka 1919.

Vojkan Rajčić, šef stručnog štaba, izneo je plan rada i nagovestio šta je glavni cilj Timoka 1919 u predstojećoj sezoni:
Prvi deo priprema odradićemo u Zaječaru, gde imamo izvanredne uslove za rad. Nakon lekarskih pregleda treniraćemo prvih nekoliko dana jednom dnevno, a potom pre i po podne, na Gradskom stadionu i na četiri pomoćna travnata terena pod Kraljevicom, a po potrebi ići ćemo na kupanje i osveženje u bazenu sa toplom mineralnom vodom, u obližnjoj Gamzigradskoj banji. Pre odlaska na pripreme van grada na dva Timoka, u planu je da odigramo jednu prijateljsku utakmicu sa nekim od okolnih klubova. Verujem u sve igrače, kroz pripreme i kontrolne utakmice iskristalisaćemo najbolji sastav, koji će u jakoj konkurenciji, biti spreman da „plavo beli“ brod dovede u mirnu luku – rekao je trener Vojkan Rajčić.

Iskusni kapiten Miloš Cvetković predvodiće „bele labudove“ sa Timoka i u novoj sezoni, na plovnom putu iznad „crvene linije“:
Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno i temeljno pripremimo za novo prvenstvo u prvoligaškoj konkurenciji. Kao i do sada u ekipi vlada porodična atmosfera, svi smo se uželeli fudbala, pa se nadamo da ćemo biti spremni i orni do premijernog susreta sa Zlatiborom, bivšim članom elitnog društva. U debitanskoj sezoni cilj nam je opstanak u ligi – kaže kapiten Miloš Cvetković.

Čelnici Timoka 1919 u dogovoru sa lokalnom samoupravom učiniće sve što je potrebno, kako bi sinonim sportskog Zaječara uspešno plovio i prvoligaškim vodama, a potom i više od toga.

A. N. Petković

Prethodni članci