38. Festival „Mladi maj“ biće održan u Zaječaru od 22 do 25 maja

U Zaječaru će od 22-25. maja biti održan 38. Festival mladih pesnika „Mladi maj”.

Svečano otvaranje Festivala je u sredu 22. maja u 13 časova u Pozorišnom muzeju, a gost će biti naš istaknuti književnik Rusomir Arsić.

Prvog dana smotre, od 18 časova, Radul – begovom konaku predviđen je zajednički nastup pesnika i članova udruženja osoba sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama, a u Pozorišnom muzeju će 20 časova biti predstavljen književni portret Save Damjanova, književnika i profesora na Univerzitetu u Novom Sadu.

Moderator će biti predsednik Umetničkog saveta Festivala Vlasta Mladenović.

Gosti „Mladog maja” biće još i: Selimir Radulović, Zoran Đerić, Dragan Hamović, Dejan Aleksić, Danica Karić, Igor Cvijanović, Alen Bešić i drugi istaknuti srpski pesnici.Biće predstavljena manifestacija “Smederevska pesnička jesen”, kao i časopis Letopis Marice srpske, povodom 200 godina postojanja.

Tokom trajanja Festivala predviđeno je gostovanje pesnika u zaječarskim osnovnim i srednjim školama, predstavljanje radova učenika i radionica pisanja poezije.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 25. maja od 19 časova biće priređena promocija knjige prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Ane Ogrizović. Sat kasnije predviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika , kao i dodela nagrade „Sergije Lajković“.

Prethodni članci