38. Festival mladih pesnika „Mladi maj” završava se večeras

Treći dan 38. Festivala mladih pesnika “Mladi maj”, počeo je “Radionicom pisanja poezije”, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, na kojoj su učestvovali finalisti i gosti festivala, kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Nakon toga, promovisana je knjiga Danice Karić “Slobodne ptice lete visoko, vizuelna priča o ljubavi”. Reč je o multimedijalnom projektu od sedam pesama u knjizi, koju prati sedam video zapisa a teme su zajedničke, ljubav prema Bogu, prirodi i sebi samom.

Pesnikinje Jelena Žugić i Anđela Đokić, predstavile su se u okviru programa “Stihoterapija”, urednika Marka Đorđevića.

U rubrici “Portret pesnika”, predstavio se Petar Miloradović, a potom je promovisana knjiga “Izmeštenik”, autora Dragana Hamovića.

Na kraju, trećeg pesničkog dana, publici je prezentovana monografija o američkom muzičaru i pesniku, Niku Kejvu. Govorili su Igor Cvijanović i Alen Bešić.

Festival mladih pesnika „Mladi maj”, 38. po redu nastavlja se danas u Pozorišnom muzeju, „Radionicom pisanja poezije“ na kojoj učestvuju finalisti Festivala, učenici osnovnih i srednjih škola i gosti Festivala.

Za 13 časova, zakazana je promocija knjige:”Sećanje na kraj 20. veka, panorama pesnika rođenih 1951-60”. Od 17 časova, biće reči o savremenoj ruskoj poeziji, a u 18 časova, na programu je predstavljanje časopisa “Letopis Matice srpske”, povodom 200 godina postojanja i promocija izabranih dela Selimira Radulovića.

Od 19 časoca biće priređena promocija knjige „Let vremenske veštice“, prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika, Ane Ogrizović.

38. Festival mladih pesnika „Mladi maj” završava se večeras u 20 časova, nastupom finalista i proglašenjem pobednika Festivala.

I ove godine biće dodeljena nagrada “Sergije Lajković”, a prvi put biće dodeljena i Specijalna nagrada Festivala za sveobuhvatan doprinos i afirmaciju književnog i umetničkog stvaralaštva mladih.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Prethodni članci