59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ od 8. do 15. juna u zaječarskom teatru

U zaječarskom teatru se od 8. do 15. juna održava 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“. Ova j festival koji je osnovan u Zaječaru pre skoro 60 godina, više od četvrt veka nije igran u mestu nastanka, a sada je ponovo kod nas. Tokom 8 večeri biće izvedene najbolje predstave profesionalnih pozorišta Srbije, koje je izabrao selektor Festivala Goran Ibrajter.

Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, „Čehovljeva soba“, sezona prva. Narednih dana na repertoaru će biti predstave:

„Ona koja raspušta vojske” Narodnog pozorišta Pristina, 9. Juna,
„4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, 10. juna
„San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš, 11. juna
„Čudo u Šarganu“ Kruševakog pozorišta, 12. juna
„Mesec (dana) na selu“ Narodnog pozorišta Užice, 13. juna
„Terapija“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar, 14. juna.
U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna biće odigrana predstava Кnjaževsko-srpskog teatra iz Кragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Sve predstave počinju u 20.00h. Veliki komplet karata za svih 8 predstava košta 3000 dinara. Mali komplet karata za 6 predstava, bez dve kamerne predstave, za koje je predviđeno samo po 60 gledalaca na sceni, je 2000 dinara. Moguća je i kupovina na rate, preko administrativne zabrane. Cena pojedinačne karte je 500 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni Pozorišta radnim danima od 9-15.00h. Predviđen je i bogat, besplatan prateći program, koji obuhvata promocije knjiga i likovne postavke.

Prethodni članci