8. „Tozin lonac“ u Knjaževcu 23. juna

8. "Tozin lonac" u Knjaževcu

U Knjaževcu će biti održana kulinarska čarolija – 8. “Tozin lonac”, posvećena velikom arheologu i naučniku Svetozaru Jovanoviću Tozi, u četvrtak 23. juna 2022.

Manifestacija će biti održana na bazenu u Knjaževcu. Dolazak ekipa zakazan je za 09:00 časova, nakon čega sledi radni doručak i pripremanje jela. Između 14:00 i 14:30 sati sledi žiriranje, kao i proglašenje prvog, drugog i trećeg mesta. Posle toga, zakazan je zajednički ručak.

Udruženje za negovanje tradicije “Izvor” bavi se očuvanjem nematerijalne i kulturne baštine, a čuva i uspomenu na ovog naučnika, koji je između ostalog voleo i domaća jela.

Ove godine Knjaževac će biti domaćin gostima iz Svrljiga, Aleksinca, Kormana, a po prvi put takmiči se i Sokobanja.

Svi oni koji žele da učestvuju, potrebno je da prijave dostave u Udruženju „Izvor“. Takođe, tokom prijave, neophodno je da takmičarska ekipa ima svoje ime, kao i da prijavi svoju kulinarsku čaroliju, odnosno jelo sa kojim će se predstaviti na “Tozinom loncu”. Organizator obezbeđuje stolove i ogrev, a takmičari namirnice.

Manifestaciju organizuje Udruženje “Izvor”, uz podršku opštine Knjaževac, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Turističke organizacije, Agencije za razvoj, Timočkog kluba.

Prethodni članci