90 godina od rođenja Zorana Radmilovića

Prigodnim programom, uz učešće zaječarskih glumaca, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, biće obeleženo 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, velikog srpskog glumca koji je svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu 20. veka i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

Program, povodom 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, biće održan u četvrtak 11. maja 2023. sa početkom u 12 sati.

Nakon kraće besede i poezije o Radmiloviću, biće emitovan i dokumentarni film „Glumčina“, rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i „Citi produkcije“ iz Niša. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“ biće emitovan 11. maja na više televizija: B92, na Film klubu i na Bosansko-hercegovačkoj televiziji FACE.

Prethodni članci