Udruženje „Eko Istok“ organizuje u Zaječaru akciju čišćenja Kraljevice

Udruženje „Eko Istok“ poziva Zaječarce na akciju čišćenja Park šume „Kraljevica“, u nedelju 6. oktobra 2024. Okupljanje je predviđeno na platou, ispred bazena na Kraljevici. Ova akcija će biti organizovana sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu da se prirodna dobra u gradu čuvaju, da se podigne svest o značaju upravljanja otpadom, ali i savesnom boravku ljudi u prirodi.

Izuzetno nam je važno da istaknemo značaj koji spomen Park šuma ‘Kraljevica’ ima za sve nas – za čistiji vazduh u gradu, očuvanje biodiverziteta. Predstavlja prostor za odmor i rekreaciju, ali i mesto značajnih kulturnih, sportskih i muzičkih dešavanja, kao i mnogih spomenika i istorijskih lokaliteta. Kao takva, Kraljevica nije prostor na kome treba da se istražuje i kopa ruda“, navodi se u saopštenju „Eko Istoka“. Početak akcije je u 12:00 sati.

U okviru projekta “Zelene mape Istočne Srbije”, „Eko Istok“ je tokom leta organizavio tri akcije čišćenja u Nikolilčevskoj i Gamzigradskoj banji, kao i na Rgotskom jezeru, gde je prikupljeno preko 150 džakova otpada, koji se na ovim lokacijama skuplja zbog nepostojanja ili nedovoljnog broja kontejnera i mesta za odlaganje smeća.

Prethodni članci