Ambasador Republike Slovenije Damjan Bergant sastao se sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant u poseti Boru

Ambasador Republike Slovenije Damjan Bergant posetio je Bor, a ovom prilikom sastao se i sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem.

Na sastanku u Gradskoj upravi Bor, Njegova Ekselencija ambasador Republike Slovenije Damjan Bergant razgovarao je sa prvim čovekom grada Bora o mogućim investicijama u ovaj rudarski grad.

„Slovenija mnogo investira u Srbiji i trenutno zapošljava 25 hiljada ljudi, zato postoji mogućnost da neki od slovenačkih preduzetnika dođu kao investitori u Bor, jer je sve vezano za industriju i rudnik. Bor je vezan za Sloveniju, a kako čujem, ovde je živeo Drago Čeh koji je bio direktor rudnika pre više decenija. On je ostavio neki pečat naše zemlje ovde. Vidim da je grad Bor na dobrom putu jer radi na razvoju industrije. Gradonačelnik Milikić mi je rekao da bi voleo da pronađemo u Slovniji grad koji bi mogao da bude pobratimljen sa Borom i radićemo na tome u narednom periodu“ istakao je Bergant.

Grad Bor ima poseban odnos sa Republikom Slovenijom, poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo raditi na tome da grad Bor u narednom periodu razvije bolje odnose sa Republikom Slovenijom. Na taj način doprinećemo i produbljenju bilateralnih odnosa između naše dve zemlje. Sve dobre prakse lokalne samouprave koje smo tražili, tražili smo u Sloveniji. Naš cilj je da naša sela za četiri godine izgledaju poput onih u Sloveniji. Bivši direktor rudnika Drago Čeh, koji je tu funkciju obavljao od 1951. do 1961. godine, ostavio je neizbrisiv pečat u razvoju grada Bora. Sve što je tada bilo savremeno u vezi sa razvojem rudarenja i rudnika, on je uradio i na tim temeljima se i razvio grad Bor“ rekao je Milikić.

Pre posete Boru, Njegova Ekselencija ambasador Republike Slovenije Damjan Bergant posetio je Zaječar.

Prethodni članci