Ambasador Slovenije Damjan Bergant u Zaječaru: Potvrda prijateljstva i dobre saradnje

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant posetio je Zaječar, a na sastanku u Gradskoj upravi ovom prilikom istaknut je veliki značaj saradnje između Slovenije i Srbije.

Za Njegovu Ekselenciju priređen je prijem u kabinetu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, kome su prisustvovali i predstavnici Slovenačke kulturne zajednice „Ivan Cankar” iz Zaječara.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam posetio grad Zaječar, i nadam se daljoj saradnji sa ovom lokalnom samoupravom. Slovenija je i te kako prisutna u Srbiji i ovde je puno investicija i kompanija iz Slovenije. Nadam se da ću ponovo poseti grad Zaječar“, istakao je nakon sastanka ambasador Slovenije u Srbiji gospodin Damjan Bergant.

„Svaka saradnja nam je dobrodošla. Nama je cilj da održavamo dobre odnose sa našim prijateljima, pobratimljeni smo sa opštinama Tržič i Medvode u Sloveniji. Mnogo je tema otvoreno na ovom sastanku, a razgovarali smo i o projektima iz oblasti ekologije. Slovenija je zemlja sa velikim iskustvom u ovoj sferi. Moramo pojačati i saradnju sa slovenačkim udruženjima“, poručio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ambasador Slovenije je, nakon sastanka u Gradskoj upravi u Zaječaru, obišao arheološki lokalitet Feliks Romulijanu.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci