Andrija Kuzmanović ove nedelje u emisiji „Mojih 50”

Od večeras u emisiji „Mojih 50”, na Tempo Naxi radiju, biće glumac Andrija Kuzmanović. Slušajte svakog radnog dana u 18 sati. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html.

Andrija Kuzmanović je srpski glumac koji se proslavio ulogom golmana Milovana Jakšića Jakše u filmu „Montevideo, Bog te video“. Rođen je 5. juna 1984. godine u Beogradu. Posle srednje škole, Andrija je polagao prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Glumac Dragan Petrović Pele ga prvi put nije primio, ali sledeće godine je uspešno položio prijemni ispit i bio je u njegovoj klasi. 2014. godine je diplomirao. Andrija je oduvek želeo da postane glumac i zbog uloge je spreman na svaku vrstu transformacije. Voleo bi da glumi u francuskom, nemačkom ili italijanskom filmu, ali ne razmišlja o internacionalnoj karijeri. Svoj posao doživljava kao igru, a ukoliko se to ikada promeni, napraviće pauzu ili će prestati njime da se bavi. Njegovi filmski uzori su: Zoran Radmilović, Danilo Stojković, Pavle Vuisić i Velimir Bata Živojinović.

2010. godine Andrija je ostvario svoju prvu filmsku ulogu u jednom od najgledanijih srpskih filmova svih vremena, „Montevideo, Bog te video!“. Za potrebe filma je išao na obuku kako bi naučio neke od osnovnih lekcija dresure majmuna. Nakon toga su usledile uloge u serijama: „Jagodići: Oproštajni valcer“, „Žene sa Dedinja“, „Sumnjiva lica“, itd. 2014. godine glumac se pojavio u spotu za pesmu „Ponekad“ pevačice Saške Janković, a godinu dana kasnije je imao glavnu mušku ulogu u spotu za pesmu „Treba mi“ benda Beso de loco. 2016. godine Andrija je započeo snimanje serije „Senke nad Balkanom koju je režirao Dragan Bjelogrlić. Uloga inspektora Stanka Pletikosića mu je obezbedila epitet jednog od najomiljenijih glumaca mlađe generacije. Iste godine je prvi put igrao ulogu negativca Bate u seriji „Ubice moga oca“. Andrija je u julu sa Ninom Janković vodio školu glume u letnjem kampu za decu „Mija Partija“ koji je osnovala supruga Dragana Bjelogrlića, Maja.

Prethodni članci