Ansambl zaječarskog pozorišta i predstava „Bliži nebu“ u Boljevcu

Ansambl zaječarskog pozorišta gostuje danas (31. maja) u Boljevcu, gde će u Kulturno-obrazovnom centru odigrati predstavu „Bliži nebu“ autora i reditelja Željka Hubača.

U predstavi igraju: Zoran Karajić – kao gost, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Viktorija Arsić, Ana Bretšnajder i Predrag Grbić.

Početak predstave je u 20:00 sati.

Sinoć je ova drama odigrana u zaječarskom pozorištu. Publika je odlično prihvatila i glumce nagradila dugotrajnim aplauzom, vraćajući ih na poklon.

Radnja komada “Bliži nebu” se odigrava u Neuropsihijatrijskoj klinici u Toponici, kraj Niša. U osnovi sukoba se nalazi sudar dva sveta, novopridošlice, univerzitetskog profesora iz Beograda, doktora Čortarovića i grupe lokalnih pacijenata. Čortarović uspeva da u svakome od svojih sabesednika, pacijenata, podstakne iluziju kako se izgubljeni, oteti ili protraćeni normalni „život“ može vratiti ne spoznajom, već osvetom i razaranjem, čime se njegov lik izdiže do nivoa sjajno okarakterisanog, ledenog provincijskog Mefista, a komad postaje nadasve aktuelan

Prethodni članci