ASU AS Zaječar ubedljivi pobednik Međunarodne brdske trke Đerdap – Miroč 2021.

Minulog vikenda održana je Međunarodna brdska trka Đerdap – Miroč 2021, čiji je organizator automobilistički sportski klub Gaga iz Beograda, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije i opštine Majdanpek. Ubedljivi pobednik je već aktuelni šampion Srbije na brdskim stazama, ekipa Automobilskog sportskog udruženja „AS” iz Zaječara koja je sa osvojena 3 prva mesta i 75 bodova postala vodeći klub u šampionatu Srbije i na brdskim i na kružnim stazama, a kako organizator trke Života Milić podseća, to se nije desilo poslednjih 25 godina. „Imamo velike šanse da ostvarimo rezultat koji nije ostvario niko još od stare Jugoslavije, dakle da osvojimo obe krune. Imali smo dosta tehničkih problema i dolazilo je do kvarova, ali momci su vozili odlično.

Na stazi dugoj 2.700 metara na putu za planinu Miroč u 7 klasa učestvovalo je 33 vozača iz Srbije i Bugarske. Kako je većina učesnika istakla, konkurencija je bila jaka, a najvažnije je držati gas. Zbog trenutne epidemiološke situacije, nije bilo moguće učešće više takmičara iz inostranstva, te su učestvovala samo 2 vozača iz susedne Bugarske. Titulu pobednika u generalnom plasmanu osvojio je Aleksa Radojković, član auto rojal kluba iz Beograda, koji je bio najbrži u sve tri vožnje.

Dragan Lukić, jedan od članova „ASU AS Zaječar“ se nada osvajanju klupske titule, kao i svoje koja bi mu bila treća zaredom. Za osvajanje „zlatne kacige“ nedostaje još jedna trka.

Vozače do kraja sezone očekuju još tri trke, a naredna je brdska trka Sopot, koja će, najverovatnije, biti i odlučujuća za zaječarsko automobilsko sportsko udruženje „AS”.

Prethodni članci